40 χρόνια στην ΕΕ: Γυναίκες σε θέσεις ευθύνης

Το γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, σε συνεργασία με τη Vogue Greece, διοργάνωσε μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη με τη συμμετοχή Ελληνίδων ευρωβουλευτών, σχετικά με τη θέση της γυναίκας στην ΕΕ και στην Ελλάδα ειδικότερα.

Με αφορμή τα 40 χρόνια συμμετοχής της χώρας μας στην ΕΕ παρουσιάζουμε σημαντικές στιγμές και αλλαγές που έφερε η ευρωπαϊκή πραγματικότητα στη χώρα μας. Για τη γυναίκα, η εναρμόνιση με την ευρωπαϊκή νομοθεσία, μεταξύ άλλων, οδήγησε στην κατάργηση σοβαρών εμποδίων και προκαταλήψεων για τη ζωή της Ελληνίδας, που για αιώνες παρέμεναν σε ισχύ, όπως ο αναχρονιστικός θεσμός της «προίκας», η θεσμοθέτηση του πολιτικού γάμου ή η αποποινικοποίηση της μοιχείας. Παραμένουν όμως πολλά άλυτα ζητήματα. Ακόμα κι αν πάνε σχεδόν πέντε μήνες από την Ημέρα της Γυναίκας (8 Μαρτίου), έχει μια αξία να παρακολουθήσει κανείς τις τοποθετήσεις των Ελληνίδων ευρωβουλευτών που εκπροσωπούν σχεδόν το σύνολο του πολιτικού φάσματος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου (ΝΔ,ΕΛΚ), Η Μαρία Σπυράκη (ΝΔ, ΕΛΚ), η Έλενα Κουντουρά (ΣΥΡΙΖΑ, Αριστερά), η Εύα Καϊλή (ΚΙΝΑΛ, Σοσιαλιστές και Δημοκράτες) και άλλες γυναίκες από το χώρο της πολιτικής καταθέτουν τις απόψεις τους.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Start typing and press Enter to search