ΑΔΑΕ: Δεν είναι αρμοδιότητά μας να ελέγχουμε τα βαλιτσάκια των υποκλοπών- «Ακόμα και αν τους εντοπίζαμε χρειάζεται αστυνομικό κυνηγητό»

Αναρμόδιος ως επικεφαλής της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών, για τον έλεγχο των συσκευών υποκλοπής των τηλεφωνικών επικοινωνιών -γνωστά και ως βαλιτσάκια- » δήλωσε στη Βουλή, ο Χρήστος Ράμμος.

Μιλώντας στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας επί των πεπραγμένων της αρχής για το 2019, ο κ. Ράμμος ξεκαθάρισε πως αν ο νομοθέτης θέλει να αναθέσει στην ΑΔΑΕ να ελέγχει τα βαλιτσάκια, θα πρέπει να το πει ευθέως, καθώς η Αρχή δεν πορεί να επεκτείνει μόνη της την εν λόγω αρμοδιότητα. «Αυτός είναι και ο λόγος που κρίθηκε ότι τα λεγόμενα αντι-βαλιτσάκια δεν μπορούσαν να συσχετιστούν με καμία από τις αρμοδιότητες με τις οποίες έχει εξοπλίσει ο νομοθέτης την ΑΔΑΕ», είπε ο κ. Ράμμος και πρόσθεσε: « εκείνο που κάνει το βαλιτσάκι, είναι να κλέβει το σήμα της κινητής τηλεφωνίας την ώρα που αυτό αναζητεί τον πάροχο».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως εξήγησε η ΑΔΑΕ δεν μπορεί να εξετάσει αν ένα βαλιτσάκι βρίσκεται κοντά σε σπίτι κάποιου που παρακολουθείται γιατί στο πλαίσιο της αρμοδιότητάς της είναι μόνο ο έλεγχος του παρόχου. «Ο πάροχος δεν μπορεί να το ελέγξει, ούτε αφήνει στίγμα το βαλιτσάκι! Υπό αυτή την έννοια ο εντοπισμός του δεν θα οδηγήσει σε τίποτα εκτός αν αρχίσει ένα αστυνομικό κυνηγητό!», συμπλήρωσε.

Ο κ. Ράμμος δήλωσε άγνοια σε ερώτηση βουλευτών για τα λεγόμενα πακιστανικά τηλέφωνα και τη χρήση από υπηρεσιακούς παράγοντες. « Δεν το γνωρίζω, δεν απαντώ σε θέμα που δεν γνωρίζω», είπε με νόημα.

Ο επικεφαλής της Αρχής εξέφρασε επίσης την ικανοποίησή του για το γεγονός πως αναμένονται προσλήψεις 14 νέων υπαλλήλων.

Ακολουθήστε το iefimerida.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο iefimerida.gr

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Start typing and press Enter to search