Αδιάκοπο σφυροκόπημα στο πολυνομοσχέδιο του υπ. Παιδείας

ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

Συνεχίζεται η σκληρή κριτική κατά της κυβέρνησης από την αντιπολίτευση στην τριήμερη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας για την «αναβάθμιση» του σχολείου και την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών.

Η Νίκη Κεραμέως βρίσκεται έκθετη στα πυρά των κομμάτων, τα οποία θέτουν στο επίκεντρο τον φετινό αποκλεισμό των χιλιάδων υποψηφίων από τα ΑΕΙ λόγω της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής, την οποία υπερασπίστηκε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναλαμβάνοντας την πολιτική ευθύνη.

Όλοι οι πολιτική αρχηγοί στηλίτευσαν το νέο πολυνομοσχέδιο καταγγέλλοντας διατάξεις, ειδικά εκείνη για την αξιολόγηση των καθηγητών, λόγω του αναχρονιστικού και τιμωρητικού πυρήνα του κειμένου. 

Σήμερα η συνεδρίαση εξελίσσεται με ομιλίες βουλευτών και αναμένεται να ολοκληρωθεί αργά το απόγευμα, στα μέσα δηλαδή του καλοκαιριού, με την ψήφισή του από την κυβερνητική πλειοψηφία, παρά τις έντονες διαφωνίες.

Σε προηγούμενη συνεδρίαση οι ομιλητές υπογράμμισαν ότι στο συγκεκριμένο νομοθέτημα δεν συμπεριλαμβάνονται τα πραγματικά, όπως επισήμαναν, αναγκαία μέτρα για την ασφαλή και απρόσκοπτη έναρξη της σχολικής χρονιάς το φθινόπωρο.

 

 

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Start typing and press Enter to search