Αυτά είναι τα μέλη του δικαστικού συμβουλίου που θα εξετάσουν την υπόθεση Παππά -Οι δικαστές που κληρώθηκαν

Τα ονόματα των δικαστών που θα στελεχώσουν το δικαστικό συμβούλιο, το όργανο που είναι αρμόδιο σύμφωνα με το Σύνταγμα να εξετάσει την υπόθεση του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Παππά για ενδεχόμενες ποινικές του ευθύνες στον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών κλήρωσε η Βουλή.

Σύμφωνα με τη διαδικασία, κληρώθηκαν 5 δικαστές από τον Άρειο Πάγο (σε σύνολο 43) για 3 θέσεις τακτικών μελών του συμβουλίου και 3 αναπληρωματικών. Σύμφωνα με αποτελέσματα τακτικά μέλη ορίστηκαν οι: Ευδοξία Κιουπτσίδου Στρατουδάκη, Μαριάνθη Παγουτέλη, Μαρία Μουλιανιτάκη. Αναπληρωματικά μέλη από τον Άρειο Πάγο κληρώθηκαν οι: Όλγα Σχετάκη Μπονάτου, Αννα Φωτοπούλου Ιωάννου.

Στην Ολομέλεια επίσης, κληρώθηκαν και 3 δικαστές (σε σύνολο 54) από το Συμβούλιο της Επικρατείας (2 τακτικά μέλη και 1 αναπληρωματικό). Σύμφωνα με τα αποτελέσματα τακτικά μέλη κληρώθηκαν οι: Νικόλαος Καρβέλης, Κωνσταντίνα Φιλοπούλου, ενώ αναπληρωματικό μέλος η : Αναστασία Μαρία Παπαδημητρίου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Βουλή τέλος κλήρωσε και δύο δικαστές από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου που θα διατελούν χρέη εισαγγελέα του δικαστικού συμβουλίου (και τον αναπληρωματικό του). Εισαγγελέας κληρώθηκε η Ελένη Μετσοβίτου, ενώ αναπληρωματικός κληρώθηκε ο Βασίλειος Πλιώτας.

Ακολουθήστε το iefimerida.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο iefimerida.gr

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Start typing and press Enter to search