Ανοίξτε και για τους δικούς μας τουρίστες, Αμερικάνοι!

Τουριστική ξενάγηση στο Γκραν Παλέ στο Παρίσι με τον Πύργο του Άιφελ στο φόντο

AP Photo/Francois Mori, File

Ακόμη και όταν οι Αμερικανοί απολαμβάνουν και πάλι τις ευρωπαϊκές διακοπές, οι ΗΠΑ αρνούνται μέχρι στιγμής να άρουν την απαγόρευση που έχουν επιβάλει στους ταξιδιώτες της Ε.Ε. Το γεγονός προκαλεί ενόχληση σε ορισμένους κορυφαίους αξιωματούχους στις Βρυξέλλες, οι οποίοι αναρωτιούνται αν θα έπρεπε να είχαν επιβάλει στην Ουάσιγκτον την ίδια απαίτηση «αμοιβαιότητας» που έθεσαν στην Κίνα.

Μέχρι στιγμής, οι Βρυξέλλες απέχουν από το να κάνουν φασαρία για το θέμα, δήλωσαν αξιωματούχοι και διπλωμάτες της Ε.Ε., οι οποίοι βλέπουν μικρό όφελος από τη δημιουργία έντασης με τους Αμερικανούς, την ώρα που η Ευρώπη αντιμετωπίζει ένα απρόβλεπτο νέο κύμα λοιμώξεων από τον κορονοϊό.

Η μεγαλύτερη ανησυχία είναι αν η εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα και άλλων πιο μεταδοτικών παραλλαγών του κορονοϊού θα αναγκάσει την Ε.Ε. να «τραβήξει το φρένο» έκτακτης ανάγκης στη χαλάρωση των περιορισμών στο έδαφός της. Παρ’ όλα αυτά, η απροθυμία του Λευκού Οίκου να ανταποκριθεί στην καλή θέληση που δείχνει η Ευρώπη δημιούργησε ένα σημείο όξυνσης στις κατά τα άλλα πολύ βελτιωμένες σχέσεις με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και την ομάδα του. 

Και αναγκάζει την Επιτροπή να επανεξετάσει ορισμένες επισκέψεις υψηλού επιπέδου στις ΗΠΑ που είχαν προγραμματιστεί για τον Σεπτέμβριο.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Start typing and press Enter to search