Μπακογιάννης στον γ.γ. του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού: Η Αθήνα είναι έτοιμη να υποδεχθεί ξανά τους επισκέπτες της

«Αυτή είναι η στιγμή της Αθήνας» ήταν το μήνυμα που έστειλε ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε σήμερα με τον γενικό γραμματέα του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού Zurab Pololikashvili και τον υπουργό Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη, στο Δημαρχιακό Μέγαρο.

«Η Αθήνα επιστρέφει στην καθημερινότητα με ασφάλεια και είναι έτοιμη να υποδεχθεί ξανά τους επισκέπτες της», τόνισε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Αθηναίων. Ο κ. Pololikashvili, που βρίσκεται αυτές τις μέρες στην ελληνική πρωτεύουσα στο πλαίσιο της 66ης Συνάντησης της επιτροπής του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού για την Ευρώπη, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του δήμου, «αναφέρθηκε στη διαρκή προσπάθεια από πλευράς του οργανισμού για τη διαμόρφωση περισσότερων «έξυπνων πόλεων» ανά τον κόσμο, και απέδωσε τα εύσημα στην Αθήνα για το σημαντικό έργο που έχει υλοποιηθεί προς αυτή την κατεύθυνση».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο γενικός γραμματέας του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού υπογράμμισε, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, την ανάγκη για άμεση επιστροφή στα ταξίδια, προσθέτοντας ότι ο εμβολιασμός αποτελεί καταλυτικό παράγοντα για να επιτευχθεί ο στόχος. «Είναι πρόκληση για την Αθήνα να προσφέρει στους επισκέπτες της την εικόνα μιας πόλης που τηρεί τους κανόνες και τα υγειονομικά πρωτόκολλα», ανέφερε ο δήμαρχος Αθηναίων, ενώ, καταθέτοντας τη δική του εμπειρία από τα ταξίδια στο εξωτερικό, σημείωσε πως συγκριτικά η Ελλάδα παραμένει πολύ αφοσιωμένη στην τήρηση των μέτρων.

Από την πλευρά του, ο κ. Θεοχάρης υπογράμμισε την άριστη συνεργασία ανάμεσα στο υπουργείο Τουρισμού και τον δήμο Αθηναίων και αναφέρθηκε «στα έργα-σταθμούς που έχουν πραγματοποιηθεί στην πόλη, με ενδεικτικό αυτό της ανάπλασης της πλατείας Ομονοίας». Ο ίδιος μίλησε και για την επανάκαμψη του τουρισμού, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι «η Ελλάδα έχει επιστρέψει». Σύμφωνα με την ανακοίνωση του δήμου , ο κ. Μπακογιάννης, «για το στοίχημα της βιώσιμης ανάπτυξης στην Αθήνα υπογράμμισε ότι η σημερινή δημοτική αρχή έχει επενδύσει πολλά μέσω και της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του δήμου (ΕΑΤΑ). Σημείωσε ακόμη, ότι η τεχνογνωσία που αξιοποιήθηκε σε καθημερινή βάση κατά τη διάρκεια της πανδημίας, είναι σημαντική στην υλοποίηση σημαντικών αναπτυξιακών έργων, ώστε να γίνει η Αθήνα ακόμη πιο ελκυστικός, βιώσιμος και προσβάσιμος προορισμός. Τέλος, επισήμανε ως εξαιρετικά θετικό σημάδι, ότι καμία επένδυση δεν ακυρώθηκε ή δεν διακόπηκε εξαιτίας της πανδημίας και έφερε ως παράδειγμα τα 20 νέα ξενοδοχεία στην περιοχή της Ομόνοιας». Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με τη δέσμευση όλων των εκπροσώπων για ακόμη πιο στενή συνεργασία το επόμενο διάστημα.

Ακολουθήστε το iefimerida.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο iefimerida.gr

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Start typing and press Enter to search