Μπεκατώρου στη Βουλή: Δεν υπάρχουν δομές για καταγγελίες φαινομένων παρενόχλησης στον αθλητισμό

Στις πολυεπίπεδες δομικές παρεμβάσεις που έχει ανάγκη ο τόπος προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα φαινόμενο κακοποίησης (σεξουαλικής και μη) τόσο στον αθλητισμό όσο και στις υπόλοιπες εκφάνσεις της καθημερινότητας, αναφέρθηκε στη Βουλή, η Σοφία Μπεκατώρου.

Μιλώντας στην επιτροπή ισότητας η Ολυμπιονίκης που κατάφερε με τις καταγγελίες της να γιγαντώσει και στη χώρα μας το κίνημα metoo, τόνισε πως βασικό πρόβλημα είναι η ανισότητα που υπάρχει στα φύλα, σημειώνοντας πως πρέπει να στηριχτεί η ισότητα στους χώρους εργασίας, το σχολείο και την εκπαίδευση.

Μάλιστα η κ. Μπεκατώρου κατήγγειλε πως ακόμα και σήμερα δεν υπάρχει φορέας στις ομοσπονδίες που ασχολείται με ζητήματα κακοποίησης, ούτε στους συλλόγους άτομο εμπιστοσύνης που να μπορούν τα παιδιά να καταγγείλουν τέτοιες συμπεριφορές. «Θα πρέπει να υπάρξουν περισσότεροι ιατροδικαστές που φαίνεται ότι όχι μόνο είναι λίγοι αλλά ένα θύμα που βιαστεί Παρασκευή θα μπορεί να εξεταστεί τη Δευτέρα. Τώρα συζητάμε αλλά μπορεί κάποιος να βιάζεται! Αυτό μας βοηθά να καταλάβουμε την ευθύνη που έχουμε», είπε χαρακτηριστικά.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από την πλευρά του ο υπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, αναφέρθηκε στις 13 πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει για την αντιμετώπιση τέτοιων ζητημάτων και δεσμεύτηκε πως η συντριπτική τους πλειοψηφία (12) θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη του έτους.

Ακολουθήστε το iefimerida.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο iefimerida.gr

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Start typing and press Enter to search