Χαρδαλιάς για Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος: Το περιβάλλον, η πατρίδα μας και ο πλανήτης χρειάζονται συνεχή προστασία

Τη σημασία που έχει το φυσικό περιβάλλον για τη ζωή και το μέλλον όλων, τονίζει με ανάρτησή του στο Facebook, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.

Συγκεκριμένα ο κ. Χαρδαλιάς αναφέρει:

«Μια ευκαιρία να σκεφτούμε τη σημασία που έχει το φυσικό περιβάλλον για τη ζωή μας, για τα παιδιά μας, για το μέλλον μας. Μια ευκαιρία να θυμηθούμε ότι το περιβάλλον, η πατρίδα μας, ο πλανήτης μας χρειάζονται συνεχή προστασία και φροντίδα από όλους μας.

Για εμάς στην Πολιτική Προστασία, αυτή είναι η αποστολή, η πρώτη προτεραιότητά μας, το καθημερινό μας άγχος αλλά και στοίχημα. Μια αποστολή που τα τελευταία χρόνια έχει ακόμα μεγαλύτερη αξία, καθώς η κλιματική αλλαγή είναι εδώ και σχεδόν καθημερινά, κάνει τον ευαίσθητο φυσικό μας πλούτο ακόμη πιο ευάλωτο».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παράλληλα επισημαίνει: «Μπροστά στην παγκόσμια αυτή πρόκληση, στεκόμαστε με υπευθυνότητα, ενεργούμε με σχέδιο και εργαζόμαστε συλλογικά, με στόχο τη θωράκιση της χώρας μας απέναντι σε κάθε καταστροφή. Παλεύουμε κάθε μέρα για να προασπίσουμε το περιβάλλον, τον φυσικό πλούτο της όμορφης χώρας μας, να προστατεύουμε την ανθρώπινη ζωή», ενώ προσθέτει ότι σε αυτή την προσπάθεια, χρειάζεται η συνεργασία όλων – «γιατί απλά η προστασία του περιβάλλοντος είναι υπόθεση όλων μας».

«Ας είναι, λοιπόν, η σημερινή Παγκόσμια Ημέρα μια ακόμη αφορμή για συνειδητοποίηση, για πρόληψη και ανάληψη δράσης από τον καθένα από εμάς. Το περιβάλλον μας χρειάζεται, ας το φροντίσουμε, ας το προστατεύσουμε!», καταλήγει ο κ. Χαρδαλιάς.το περιβάλλον, η πατρίδα μας, ο πλανήτης μας χρειάζονται συνεχή προστασία

Ακολουθήστε το iefimerida.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο iefimerida.gr

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Start typing and press Enter to search