Χαρίτσης: Απευθυνόμαστε σε όσους παλεύουν για κοινωνική ισότητα και οικονομική δικαιοσύνη

«Αντί να στηρίξει την οικονομία και την κοινωνία, η ΝΔ προωθεί αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις – όπως η τελευταία στα εργασιακά – που θα μας γυρίσουν στις εποχές της κρίσης, της ανασφάλειας και της ανισότητας» δηλώνει ο βουλευτής Μεσσηνίας και Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, στην εφημερίδα «Πελοπόννησος».

Και προσθέτει: «Η κοινωνική δυσαρέσκεια για τις επιλογές ή τις κραυγαλέες αδράνειες της κυβέρνησης καθορίζει το τέλος της περιόδου της ανοχής».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταθέσει ένα φιλόδοξο και συνεκτικό σχέδιο για την ανασύνταξή της χώρας» αντιπαραβάλλει ο Αλέξης Χαρίτσης, κάνοντας λόγο για «εμπροσθοβαρή στήριξη της οικονομίας, ενεργητική θωράκιση του ΕΣΥ και των δημόσιων υποδομών, σύγχρονους κανόνες για δίκαιη ανάπτυξη». «Το ερώτημα αυτή την στιγμή δεν είναι τι μέτρα πρέπει να πάρουμε, αλλά γιατί η κυβέρνηση επιλέγει -ακόμα και τώρα- να μην τα εφαρμόζει» σχολιάζει χαρακτηριστικά.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παράλληλα, κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «σπαταλά την ιστορική ευκαιρία που προσφέρει το Ταμείο Ανάκαμψης». «Το υποτιθέμενο σχέδιό της αναπαράγει ένα στρεβλό μοντέλο χρηματοδότησης για λίγες μόνο επιχειρήσεις και σε καμία περίπτωση δεν παραπέμπει σε αναπτυξιακό σχεδιασμό» συνεχίζει ο ίδιος, τονίζοντας ότι «είναι ένα γνώριμο μοντέλο, που μας οδήγησε στα αδιέξοδα της κρίσης και στα πρόθυρα της χρεοκοπίας».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ απευθύνεται σε πολιτικές δυνάμεις για τη διαμόρφωση προοδευτικών και προγραμματικών συγκλίσεων και την ίδια στιγμή ακούει και διαλέγεται με τους πολλούς και τις πολλές που παλεύουν για κοινωνική ισότητα, ανάπτυξη με κανόνες και οικονομική δικαιοσύνη» υπογραμμίζει Αλέξης Χαρίτσης και καταλήγει: «Δεν έχουμε την πολυτέλεια να αφήσουμε την κυβέρνηση να μας γυρίσει πίσω στις εποχές της ύφεσης και της απογοήτευσης».

Ακολουθήστε το iefimerida.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο iefimerida.gr

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Start typing and press Enter to search