Δημοσκόπηση Pulse: Στις 14 μονάδες το προβάδισμα της ΝΔ -Απροθυμία για το εμβόλιο, «ναι» στον υποχρεωτικό εμβολιασμό εργαζομένων

Σταθερό προβάδισμα 13 ποσοστιαίων μονάδων (το οποίο με αναγωγή αυξάνεται στο 14%) διατηρεί η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, όπως καταγράφει δημοσκόπηση της Pulse για τον ΣΚΑΪ. Παράλληλα, οι πολίτες ανησυχούν για τις μεταλλάξεις, ενώ υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού για ομάδες εργαζομένων που έρχονται σε επαφή με πολύ κόσμο τάσσεται το 65%.

Ειδικότερα, στην έρευνα του ΣΚΑΪ και της Pulse, που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων με τη Σία Κοσιώνη, προκύπτουν τα εξής:

Πρόθεση ψήφου

Στην πρόθεση ψήφου, σύμφωνα με την έρευνα της Pulse, η ΝΔ προηγείται με 36% (36,5% η προηγούμενη μέτρηση) έναντι 23% του ΣΥΡΙΖΑ (23,5%) και ακολουθεί το ΚΙΝΑΛ, σταθερό στο 6,5%. Επονται το ΚΚΕ με 6% (5,5%), η Ελληνική Λύση με 4,5% (4%) και το ΜέΡΑ25 με 3,5%.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πρόθεση ψήφου με αναγωγή

Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων, το προβάδισμα της ΝΔ ανεβαίνει στο 14%, καθώς συγκεντρώνει 38% έναντι 24% του ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθούν ΚΙΝΑΛ (7%), ΚΚΕ (6%), Ελληνική Λύση (4,5%) και ΜέΡΑ25 (3,5%).

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης διατηρεί προβάδισμα 18 ποσοστιαίων μονάδων έναντι του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στο ερώτημα ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός. Ο κ. Μητσοτάκης συγκεντρώνει 42% έναντι 24% του Αλέξη Τσίπρα. Το 30% απαντά «κανείς από τους δύο».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Ναι» σε υποχρεωτικό εμβολιασμό συγκεκριμένων ομάδων εργαζομένων

Αναφανδόν υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού για ομάδες εργαζομένων που έρχονται σε επαφή με πολύ κόσμο, όπως για παράδειγμα όσοι εργάζονται στην εκπαίδευση, την εστίαση και τα μέσα μαζικής μεταφοράς, τάσσεται το 65% των Ελλήνων, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση

Αναλυτικά, στην ερώτηση για το αν θα ήταν καλό να είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός σε κάποιες ομάδες εργαζομένων, σχεδόν οι μισοί (49%) απάντησαν «σίγουρα ναι», το 16% «μάλλον ναι», το 19% «σίγουρα όχι», το 9% «μάλλον όχι», ενώ το 7% δήλωσε «δεν γνωρίζω/δεν απαντώ».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ανησυχητικά, ωστόσο, είναι τα στοιχεία σε σχέση με την πρόθεση εμβολιασμού των ερωτηθέντων, καθώς το 57% δηλώνει ότι δεν θα το κάνει («σίγουρα όχι» 36%, «μάλλον όχι» 21%) έναντι 40% που δηλώνει ότι θα κάνει το εμβόλιο (26% «μάλλον ναι» και 14% «σίγουρα ναι»).

Επίσης το 40% απαντά ότι δεν θα κάνει «ποτέ» το εμβόλιο, το 24% απαντά ότι θα το κάνει «αρκετά αργότερα», το 16% «μετά από 2-3 μήνες» και το 16% το «συντομότερο δυνατόν».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μεταλλάξεις

Σε ό,τι αφορά στην ανησυχία που προκαλούν οι μεταλλάξεις του κορωνοϊού, το 60% των ερωτηθέντων σημειώνει ότι ανησυχούν «πολύ» ή «αρκετά», σε αντίθεση με το 19%, που δηλώνει ότι ανησυχεί «από λίγο έως καθόλου».

Μάλιστα, περισσότερο ανήσυχοι για τις μεταλλάξεις, σε ποσοστό 75%, εμφανίζονται όσοι έχουν κάνει μία ή δύο δόσεις του εμβολίου, ακολουθούν με 50% όσοι έχουν προγραμματισμένο ραντεβού για τον εμβολιασμό τους, ενώ, στον αντίποδα, όσοι δεν έχουν κλείσει καν ραντεβού για να εμβολιαστούν, σε ποσοστό 54% δηλώνουν ότι «δεν ανησυχούν».

Η ανησυχία των πολιτών φαίνεται να εντάθηκε με την εμφάνιση της μετάλλαξης Δέλτα στη χώρα, καθώς, σε σχέση με τον Ιούνιο, αυτοί που δήλωσαν ότι ανησυχούν αυξήθηκαν από το 49% στο 60%, σε αντίθεση με αυτούς που δεν ανησυχούν, οι οποίοι παραμένουν σταθεροί.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αμιγή και μεικτά καταστήματα

Σε ό,τι αφορά στα μέτρα που ανακοίνωσε πρόσφατα η κυβέρνηση αμιγώς για εμβολιασμένους και μεικτούς κλειστούς χώρους ψυχαγωγίας, η πλειοψηφία (52%) δηλώνει ότι, εφόσον έχει τη δυνατότητα επιλογής, θα προτιμήσει ένα κατάστημα μόνο για εμβολιασμένους, χωρίς περιορισμούς.

Αναλυτικά, στην ερώτηση «από το φθινόπωρο, αν θέλετε να επισκεφθείτε έναν εσωτερικό χώρο εστιατορίου ή καφέ, θα προτιμούσατε έναν χώρο…», το 37% απάντησε «σίγουρα μόνο για εμβολιασμένους, χωρίς μέτρα ή περιορισμούς», το 15% «μάλλον μόνο για εμβολιασμένους, χωρίς μέτρα ή περιορισμούς», το 19% «μάλλον μεικτό, για όλους, με μέτρα και περιορισμούς», το 21% «σίγουρα μεικτό, για όλους, με μέτρα και περιορισμούς» και το 8% είπε «δεν γνωρίζω/δεν απαντώ».

Τέλος, χώρους μόνο για εμβολιασμένους «ψηφίζουν» σε ποσοστό 52% όσοι έχουν κάνει μία ή δύο δόσεις του εμβολίου. Αντίθετα, το 40% όσων έχουν προγραμματισμένο ραντεβού τάσσονται υπέρ των μεικτών χώρων ψυχαγωγίας και το ποσοστό αυτό αυξάνεται στο 51% για όσους δεν έχουν κλείσει ραντεβού για εμβόλιο.

Διαβάστε ολόκληρη τη δημοσκόπηση της Pulse σε μορφή PDF

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Start typing and press Enter to search