Επιτροπή Εξοπλισμών Βουλής: Ποια προγράμματα ενέκρινε -Τέλη Αυγούστου η ενημέρωση για την αναβάθμιση των F-16

O υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ενημέρωσε σήμερα τα μέλη της ειδικής διαρκούς επιτροπής Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων της Βουλής των Ελλήνων σχετικά με τις ενεργοποιήσεις προγραμμάτων.

Όπως ανακοινώθηκε, στη διαδικασία συμμετείχαν επίσης, ο υφυπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής. ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο αρχηγός ΓΕΑ αντιπτέραρχος Γεώργιος Μπλιούμης, ο αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, ο αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης, ο γενικός διευθυντής Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων αντιναύαρχος ε.α. Αριστείδης Αλεξόπουλος και ο γενικός διευθυντής Πολιτικής Εθνικής ‘Αμυνας και Διεθνών Σχέσεων Δρ. Κωνσταντίνος Μπαλωμένος.

Τα μέλη της ειδικής διαρκούς επιτροπής ενέκριναν:

  • Την ενεργοποίηση του προγράμματος εν συνεχεία υποστήριξης των ελικοπτέρων ΟΗ-58D Kiowa Warrior.
  • Την ενεργοποίηση του προγράμματος αναχρηματοδότησης των LOA για την υποστήριξη εναέριων μέσων του Ελληνικού Στρατού.
  • Την ενεργοποίηση του προγράμματος εν συνεχεία υποστήριξης των ελικοπτέρων CH-47D Chinook.
  • Την ενεργοποίηση προγράμματος για τη σύναψη συμφωνίας για την εργοστασιακή συντήρηση δύο μεταγωγικών αεροσκαφών C-130.
  • Την κατακύρωση απόφασης προγράμματος για τον έλεγχο και τη συντήρηση των Κατευθυνόμενων Βλημάτων RAM.

Λόγω περιορισμένου χρόνου, ο Ν. Παναγιωτόπουλος αποδέχθηκε το αίτημα που διετύπωσαν οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ να διεξαχθεί αναλυτική συζήτηση σχετικώς με το πρόγραμμα αναβάθμισης των μαχητικών αεροσκαφών F-16 Block 50 στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση της επιτροπής, στα τέλη Αυγούστου ή τις αρχές Σεπτεμβρίου. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα μπορούσε να εγκριθεί κατά πλειοψηφία, ωστόσο βούληση της κυβέρνησης είναι να γίνει πλήρης ενημέρωση, ώστε να θωρακιστούν οι Ένοπλες Δυνάμεις υπό συνθήκες απόλυτης διαφάνειας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ακολουθήστε το iefimerida.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο iefimerida.gr

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Start typing and press Enter to search