Φον Ντερ Λάιεν: Στο 57% οι εμβολιασμένοι στην Ε.Ε.

H πρόεδρος της Κομισιόν / Ap photo

Για επίτευξη του στόχου εμβολιασμού του 70% του ενήλικου πληθυσμού στην Ευρωπαϊκή Ένωση με τουλάχιστον μια δόση έκανε λόγο η Πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν. 

Συγκεκριμένα, δήλωσε πως η Ένωση «τήρησε τον λόγο της και έφερε αποτελέσματα. Στόχος μας ήταν να προστατεύσουμε το 70% των ενηλίκων στην Ευρωπαϊκή Ένωση με τουλάχιστον έναν εμβολιασμό τον Ιούλιο. Σήμερα έχουμε επιτύχει αυτόν τον στόχο».

Ωστόσο, πρόσθεσε πως το 57% των ενηλίκων έχουν «την πλήρη προστασία του διπλού εμβολιασμού». «Η προληπτική διαδικασία ήταν πολύ επιτυχημένη» ισχυρίστηκε η ίδια υποστηρίζοντας πως «αυτά τα στοιχεία θέτουν την Ευρώπη μεταξύ των πρωτοπόρων παγκοσμίως».

«Αλλά πρέπει να συνεχίσουμε την προσπάθεια», προειδοποίησε. «Η παραλλαγή δέλτα είναι πολύ επικίνδυνη. Ζητώ λοιπόν από όλους – που έχουν την ευκαιρία – να εμβολιαστούν. Για τη δική τους υγεία και για την προστασία άλλων. Η Ε.Ε. θα συνεχίσει να παρέχει επαρκείς ποσότητες εμβολίων» κατέληξε.

Το 70% των ενηλίκων της Ε.Ε. έλαβε ήδη μια πρώτη δόση. Αυτό είναι ένα βασικό ορόσημο στο έργο μας κατά της πανδημίας, αλλά δεν μπορούμε να σταματήσουμε εδώ”, τονίζει σε δική της δήλωση η αρμόδια Επίτροπος Στέλλα Κυριακίδου.

«Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με τα κράτη μέλη για να διασφαλίσουμε ότι οι πολίτες μπορούν να εμβολιαστούν γρήγορα» τόνισε.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Start typing and press Enter to search