Φονική έκρηξη σε χημικό εργοστάσιο στο Λεβερκούζεν με αγνοούμενους

Πολύς καπνός έχει σκεπάσει μεγάλη περιοχή στο Λεβερκούζεν της Γερμανίας, όπου σημειώθηκε έκρηξη σε χημικά εργοστάσια, με τις αρχές να προειδοποιούν τους πολίτες να μείνουν στα σπίτια τους και να κλείσουν τα παράθυρά τους.

Τα γερμανικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι μία σορός ανασύρθηκε από το χώρο και ότι δώδεκα άνθρωποι τραυματίστηκαν, τέσσερις από τους οποίους σοβαρά, ενώ υπάρχουν αναφορές και για πέντε αγνοούμενους.

Η υπεύθυνη Πολεοδομίας της πόλης, Αντρέα Ντέπε, δήλωσε στην τηλεόραση της WELT, ότι «πρέπει δυστυχώς να αναφέρουμε ότι έχουμε έναν νεκρό». Η αστυνομία πάντως δεν έχει ακόμη επιβεβαιώσει την πληροφορία.

Στο μεταξύ σε εξέλιξη η επιχείρηση κατάσβεσης, που όμως ξεκίνησε με καθυστέρηση, καθώς έπρεπε προηγουμένως να απομακρυνθεί ηλεκτροφόρο καλώδιο από το σημείο.

Εκπρόσωπος της εταιρίας Currenta δήλωσε στη Bild ότι «το περιεχόμενο της δεξαμενής ήταν διαλυτικό». Η εφημερίδα επισημαίνει ακόμη ότι η φωτιά απειλεί να εξαπλωθεί σε παρακείμενο κτίριο με εύφλεκτα υλικά, ενώ κάτω από τον σταθμό μεταφοράς βρίσκεται δεξαμενή με 100.000 λίτρα εύφλεκτου υγρού σιδήρου.

Σύμφωνα με την Koelner Stadtanzeiger, οι αρχές της περιοχής προειδοποιούν τους κατοίκους για το ενδεχόμενο νέας έκρηξης στο σημείο.

Νωρίτερα, οι αρχές ανακοίνωσαν νωρίτερα ότι δεν έχει γίνει γνωστή η αιτία του αρχικού συμβάντος.

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Εκτάκτων Αναγκών χαρακτήρισε το περιστατικό «υψηλού κινδύνου», ενώ οι αυτοκινητόδρομοι γύρω από τον χώρο έχουν κλείσει.

Το νέφος που έχει δημιουργηθεί κατευθύνεται, σύμφωνα με το κέντρο ελέγχου της περιφέρειας Rheinisch-Bergisch, προς τις περιοχές Μπουρσάιντ και Βερμελσκίρχεν, ενώ η οσμή είναι αισθητή έως το Ζόλινγκεν και το Βούπερταλ.

Το Λεβερκούζεν είναι η έδρα της Bayer, της τεράστιας γερμανικής χημικής εταιρείας. 

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Start typing and press Enter to search