Γ. Μαρίνος: Οι μύθοι περί αποκλιμάκωσης της έντασης με την Τουρκία έχουν καταρριφθεί

Ο βουλευτής του ΚΚΕ Γ. Μαρίνος

ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ / ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

efsyn. gr

Οι εξελίξεις στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και το Κυπριακό είναι πολύ επικίνδυνες, σημείωσε ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ Γιώργος Μαρίνος, μετά από συνάντηση που είχε με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια στο πλαίσιο της ενημέρωσης των εκπροσώπων των κοινοβουλευτικών κομμάτων για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, υπό το φως των τουρκικών παράνομων εξαγγελιών για τα Βαρώσια.

Όπως επισήμανε «οι μύθοι περί αποκλιμάκωσης της έντασης που καλλιεργήθηκαν την προηγούμενη περίοδο από την ΕΕ, την ελληνική κυβέρνηση, αλλά και τα άλλα κόμματα έχουν καταρριφθεί» και «σήμερα βρισκόμαστε σε ένα σκηνικό που εμπνέει μεγάλη ανησυχία».

Η πολιτική της εμπλοκής που ακολουθεί η ελληνική κυβέρνηση, η πολιτική της εμπλοκής στους σχεδιασμούς των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, που ακολουθούν όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις όλα αυτά τα χρόνια, οδηγεί το λαό μας σε μεγάλες περιπέτειες, διαμέσου των εντάσεων, αλλά και των παζαριών για την αναζήτηση μιας επικίνδυνης λύσης, της λύσης της συνεκμετάλλευσης στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο».

«Η πολιτική της εμπλοκής στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς υπηρετεί τα συμφέροντα και την επιθετική στάση της ελληνικής αστικής τάξης και ταυτόχρονα τροφοδοτεί την ένταση με την Τουρκία», ανέφερε και προσέθεσε ότι αυτό εκφράζεται «στις ελληνοτουρκικές σχέσεις με ένα πακέτο απαράδεκτων διεκδικήσεων που αφορούν κυριαρχία και κυριαρχικά δικαιώματα», αλλά και «στο Κυπριακό με τη διαιώνιση της πολύχρονης κατοχής και τελευταία με το άνοιγμα της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου».

«Το ΚΚΕ καλεί τον λαό να καταδικάσει μαζικά την πολιτική της εμπλοκής και να διεκδικήσει το ξήλωμα των αμερικανονατοϊκών βάσεων από την Ελλάδα, την επιστροφή των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων από ιμπεριαλιστικές αποστολές στο εξωτερικό», τόνισε.

«Εκφράζουμε την αντίθεσή μας με κάθε διχοτομική λύση στο Κυπριακό», επισήμανε ακόμη και προσέθεσε πως το ΚΚΕ παλεύει για μια Κύπρο, ανεξάρτητη, ενιαία, ένα όχι δύο κράτη, με μια και μόνη κυριαρχία, μια ιθαγένεια και μια διεθνή προσωπικότητα χωρίς στρατιωτικές δυνάμεις.

Τέλος κατήγγειλε τη «συμμετοχή της ελληνικής κυβέρνησης στην επικίνδυνη απαράδεκτη ανακοίνωση μαζί με την κυβέρνηση των ΗΠΑ, του Ισραήλ και άλλες αντιδραστικές κυβερνήσεις κατά της Κούβας».

«Πρόκειται για ένα μνημείο συκοφάντησης της Κούβας και του κουβανικού λαού για ωμή παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις της Κούβας», σημείωσε και πρόσθεσε πως είναι σε αντίθεση με τη θέληση του ελληνικού λαού.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Start typing and press Enter to search