Γεννηματά κατά Τσίπρα: Απαράδεκτη παρέμβαση στα εσωκομματικά μας -Πυρά και για «δημοσκοπήσεις κατά παραγγελία»

Με έντονο τρόπο αντέδρασε η Φώφη Γεννηματά σε «έξωθεν» παρεμβάσεις στις εσωκομματικές εξελίξεις στο Κίνημα Αλλαγής.

Μιλώντας σήμερα σε τηλεδιάσκεψη στελεχών της Α’ Αθήνας, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά επιτέθηκε τόσο σε «κατά παραγγελία δημοσκοπήσεις» όσο και σε όσους παρεμβαίνουν στα εσωκομματικά του ΚΙΝΑΛ, ενόψει διαδικασιών εκλογής νέας ηγεσίας.

Οπως δήλωσε χαρακτηριστικά η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής: «Αποκρούουμε τις παρεμβάσεις στο κόμμα μας, είτε πρόκειται για δημοσκοπήσεις κατά παραγγελία, είτε για απαράδεκτη επέμβαση στα εσωτερικά μας από άλλα κόμματα».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο γραμματέας Επικοινωνίας του ΚΙΝΑΛ, Παναγιώτης Βλάχος ο οποίος με ανάρτησή του στα social media τόνισε: «Fake #δημοσκοπήσεις, παρεμβάσεις στα εσωκομματικά μας, περιορισμός των τηλεοπτικών μας παρουσιών & άλλα τέτοια «ωραία», δεν μας πτοούν. Την ενότητά μας θα την διαφυλάξουμε είτε αρέσει είτε όχι στους #Μητσοτάκη & #Τσίπρα».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Φώφη Γεννηματά αναφερόταν προφανώς στα όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στην Ολγα Τρέμη, όπου μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τη Φώφη Γεννηματά, ενώ ήταν αρνητική η στάση του απέναντι στον Ανδρέα Λοβέρδο, για τον οποίο είπε ότι αν εκλεγεί στην ηγεσία «το ΚΙΝΑΛ θα γίνει ένας δορυφόρος της ΝΔ», αφήνοντας να εννοηθεί ότι στην περίπτωση αυτή δεν τίθεται θέμα συνεννόησης για προοδευτική διακυβέρνηση.

Αναλυτικά όσα είπε ο κ. Τσίπρας για τα εσωκομματικά του ΚΙΝΑΛ:

  • Ο. ΤΡΕΜΗ: Εσείς έχετε απευθύνει πρόσκληση προς το ΚΙΝΑΛ, προς την κ. Γεννηματά. Και θέλω να σας ρωτήσω ευθέως: Έχετε επαφή με την κ. Γεννηματά; Μιλάτε, δηλαδή, οι δυο σας;
  • ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ: Κρυφά εννοείτε;
  • Ο. ΤΡΕΜΗ: Όχι κρυφά, να την πάρετε ένα τηλέφωνο, αν έχετε ν’ αλλάξετε μια πολιτική άποψη. Γιατί, αυτό είναι προς θάνατον, κακό;
  • ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ: Σε ανθρώπινο επίπεδο οι σχέσεις μας είναι κανονικές, φυσιολογικές. Είναι ένας ευγενικός άνθρωπος η κ. Γεννηματά και πιστεύω ότι κι εγώ είμαι στις προσωπικές μου επαφές. Σε πολιτικό επίπεδο, δημόσια, καταθέτουμε τις προτάσεις και τις θέσεις μας. Είδα μ’ ενδιαφέρον ότι και η ίδια μίλησε για την προοπτική της προοδευτικής διακυβέρνησης, αν και στον λόγο της, και λογικό είναι αυτό, προσπαθεί να αναδείξει την ανάγκη της αυτόνομης παρουσίας του κόμματός της. Το σέβομαι. Θεωρώ όμως ότι το ΚΙΝΑΛ το επόμενο διάστημα θα έχει κάποιες εσωτερικές διεργασίες.
  • Ο. ΤΡΕΜΗ: Θα έχει, και το θέμα της ηγεσίας τυπικά είναι ανοιχτό.
  • ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ: Όχι, αφήστε με να ολοκληρώσω. Θέλω να πω ότι το κρίσιμο δεν είναι μόνο τα πρόσωπα, είναι και το με ποιες πολιτικές, ποιες προγραμματικές θέσεις θα καταθέσει κανείς, πάνω στις οποίες θα θελήσει να υπάρχουν συγκλίσεις για να κυβερνηθεί η χώρα. Διότι, αν σ’ εμένα ρωτάτε που είμαστε ένα κόμμα του 30%, 32% στις τελευταίες εκλογές, το ΚΙΝΑΛ που είναι του 8%, δεν φαντάζει πειστικό ότι θα διεκδικήσει την αυτοδυναμία και ιδιαίτερα σε μια εκλογική αναμέτρηση απλής αναλογικής. Συνεπώς, το κρίσιμο διακύβευμα είναι το προγραμματικό, είναι το πολιτικό. Είναι αν η χώρα θα κυβερνηθεί με το μοντέλο το νεοφιλελεύθερο, που σε όλο τον κόσμο σήμερα πνέει τα λοίσθια, ή μ’ ένα μοντέλο προοδευτικό…
  • Ο. ΤΡΕΜΗ: Περιμένετε γιατί λέτε κάτι πολύ ενδιαφέρον: Τα χαρτιά στο ΠΑΣΟΚ απ’ ό,τι καταλαβαίνουμε και απ’ ό,τι διαβάζουμε, θ’ ανοίξουν τον Σεπτέμβριο. Εσείς λέτε ότι τότε μπορεί να δούμε εντελώς διαφορετικές θέσεις, τοποθετήσεις, σε σχέση με το θέμα των πολιτικών και των πιθανών συμμαχιών από τους τρεις μέχρι στιγμής, που γνωρίζουμε ότι υπάρχουν, υποψηφίους;
  • ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ: Το κρίσιμο πάντοτε στην πολιτική, κατά την άποψή μου, είναι οι πολιτικές και προγραμματικές θέσεις και οι πολιτικές και προγραμματικές διαφορές. Δεν είναι αν μας αρέσει το πρόσωπο.
  • Ο. ΤΡΕΜΗ: Λέτε ότι θα βγουν οι διαφορές, δηλαδή άλλο η κ. Γεννηματά, άλλο ο κ. Λοβέρδος, άλλο ο κ. Ανδρουλάκης. Να το κάνουμε συγκεκριμένο.
  • ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ: Ναι, το πιστεύω αυτό. Πιστεύω ότι κάθε πολιτικός εκφράζει κι ένα διαφορετικό σχέδιο, όχι και οι τρεις διαφορετικό, αλλά είναι προφανές ότι ο κ. Λοβέρδος έχει ένα τελείως διαφορετικό πολιτικό σχέδιο και το εκπέμπει. Μιλώ για την ανάγκη το ΚΙΝΑΛ να γίνει ένας δορυφόρος της Νέας Δημοκρατίας. Αν τα στελέχη και τα μέλη του κόμματος αυτό το επικροτήσουν, θα είναι μια διαφορετική προοπτική.

Στις επίμαχες δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ είχε αντιδράσει και ο Ανδρέας Λοβέρδος:

«Ο Α. Τσίπρας επεμβαίνει ωμά και απροκάλυπτα στα εσωκομματικά της παράταξής μας. Πρόκειται για πρωτοφανές ατόπημα. Ουδέποτε πολιτικός αρχηγός διανοήθηκε να κάνει κάτι αντίστοιχο. Με τις δηλώσεις του σε συνέντευξη στη δημοσιογράφο Όλγα Τρέμη και την εκπομπή Meeting Point του Newsbomb.Gr μετατρέπει με σφραγίδα και υπογραφή ψιθύρους σε κραυγές σχετικά με το πολιτικό μου αφήγημα. Ο πανικός του δεν κρύβεται. Ο Α.Τσίπρας γνωρίζει πολύ καλά ότι όταν το ΠΑΣΟΚ ξαναγίνει δύναμη εξουσίας ο ίδιος θα γυρίσει στα αζήτητα της πολιτικής και στις προθήκες της ιστορίας. Όσο για τις ”ελεύθερες”, όπως ο ίδιος τις χαρακτήρισε, ”μεταφράσεις” του, είναι τουλάχιστον για γέλια. Διεκδικώ την ηγεσία της παράταξης για να γίνει το ΠΑΣΟΚ μεγάλο ξανά. Τελεία, παύλα». Ενώ και σε συνέντευξή του, ο κ. Λοβέρδος έκανε λόγο για «γκάφα» και ερμήνευσε τη στάση Τσίπρα ως φόβο: «Θέλει να επιλέξει ηγεσία άλλου κόμματος, που απειλεί να τον εξαφανίσει. Δεν το έχει κάνει κανένας πολιτικός αρχηγός, ποτέ, και ειδικά πρώην πρωθυπουργός. Το ερμηνεύω ως φόβο, δεν θέλει να εκλεγώ εγώ» δήλωσε ο κ. Λοβέρδος στον ραδιοφωνικό σταθμό Θεσσαλονίκης Status 107,7.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ακολουθήστε το iefimerida.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο iefimerida.gr

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Start typing and press Enter to search