Γεραπετρίτης για την υπόθεση Παππά: «Η παράβαση καθήκοντος δεν είναι εύσημο, αλλά πολιτειακή μομφή, που πρέπει να εκκαθαριστεί»

«Η παράβαση καθήκοντος δεν είναι ένα ασήμαντο αδίκημα, ούτε εύσημο, όπως ακατανόητα είπε ο κ. Τσίπρας, αλλά μία μείζον πολιτειακή μομφή που θα πρέπει να εκκαθαριστεί», υποστήριξε ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, απαντώντας στον τέως πρωθυπουργό.

Παίρνοντας τον λόγο αμέσως μετά την ομιλία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κ. Γεραπετρίτης επισήμανε ότι η παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα αποτέλεσε εφαλτήριο κατά της κυβέρνησης και δεν περιείχε «μία λέξη» στο γιατί δεν είναι τεκμηριωμένο το πόρισμα κατά του κ. Παππά, ενώ τόνισε ότι δεν υπάρχει μεγαλύτερη απόδειξη ακεραιότητας της διαδικασίας από το ότι η προανακριτική επιτροπή στάθμισε όλα τα αντικειμενικά δεδομένα και επέλεξε το ένα από τα δύο αποδιδόμενα αδικήματα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο επιχείρημα των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ ότι η επιτροπή δεν έκανε καλά τη δουλειά της σε ό,τι αφορά την παράβαση καθήκοντος, αλλά έλαβε τα «εύσημα» του κ. Παππά για τη δωροληψία, ο κ. Γεραπετρίτης υπογράμμισε: «Αμφοίν θάτερον. Ή έκανε καλά τη δουλειά της ή ήταν διεφθαρμένη. Στο μέτρο που έγινε άρτια η εργασία, η Βουλή ήταν στο ύψος των περιστάσεων».

Με αφορμή τα όσα ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την υπόθεση της Ηλιούπολης, και στο ερώτημά του γιατί δεν δίδονται στη δημοσιότητα τα ονόματα των δραστών, ο κ. Γεραπετρίτης είπε: «Αντιλαμβάνομαι ότι ο κ. Τσίπρας είναι ο καλύτερος αναβάτης του ανθρώπινου πόνου», αλλά αυτό είναι αρμοδιότητα της Δικαιοσύνης να το πράξει, όταν θα έχει προχωρήσει η έρευνα. Όσο για το ότι στερήθηκε η κοπέλα τη δυνατότητα να έχει δικηγόρο, ο κ. Γεραπετρίτης είπε ότι με βάση τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, οι μάρτυρες δεν έχουν νομική εκπροσώπηση στο στάδιο της έρευνας, αν και, στην περίπτωση αυτή, υπήρχε επικοινωνία με δικηγόρο.

Για τη λέξη «διχασμός», που ανέφερε ο κ. Τσίπρας, ο κ. Γεραπετρίτης κάλεσε τον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «εάν θέλει να δει τι σημαίνει αμφισημία και διχασμός, να κοιτάξει ένδον, εκείνους που ακόμα αγκαλιάζουν το αντιεμβολιαστικό κίνημα», και πρόσθεσε: «Σήμερα, ακούσαμε την κυρία Τζάκρη ότι είναι κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού όταν ο κ. Τσίπρας είπε ότι (ο εμβολιασμός) είναι ευλογία».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γεραπετρίτης: «Υπάρχει ζήτημα χειραγώγησης του διαγωνισμού»

Επανερχόμενος στην υπόθεση της παράβασης καθήκοντος, είπε ότι «δεν είναι ασήμαντο αδίκημα», αντιμετωπίζεται από συστάσεως κρατών, και ότι στην Ελλάδα αντιμετωπίζεται από το πρώτο κιόλας Σύνταγμα της Επιδαύρου του 1822. Στην υπόθεση Παππά υπάρχει «ζήτημα χειραγώγησης του διαγωνισμού, που ενέχει και ποινικές ευθύνες», είπε ο υπουργός Επικρατείας. Είναι μοναδική η περίπτωση που μια κοινοβουλευτική ομάδα επιχαίρει που ένας πρώην υπουργός διώκεται μόνο για πλημμέλημα και όχι για κακούργημα, είπε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το iefimerida.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο iefimerida.gr

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Start typing and press Enter to search