Γερμανία: Να μη χαλαρώσουν πολύ νωρίς τα μέτρα για τον κορωνοϊό, προειδοποιεί εμπειρογνώμονας

Να μην χαλαρώσουν πολύ νωρίς τα μέτρα τα οποία ελήφθησαν για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού, προειδοποιεί ο καθηγητής Κλινικής Φαρμακολογίας του Πανεπιστημίου του Ζααρμπρίκεν και δημιουργός ενός μαθηματικού μοντέλου πρόβλεψης της εξέλιξης της πανδημίας Τόρστεν Λερ.

Ο περιζήτητος από τα γερμανικά ΜΜΕ επιστήμονας έχει αναπτύξει έναν προσομοιωτή ο οποίος χαρτογραφεί την εξέλιξη των κρουσμάτων, την πορεία του κορωνοϊού, βάσει μαθηματικών μοντέλων. Ο Λερ δεν δηλώνει όμως προφήτης και τονίζει ότι οι προβλέψεις είναι παρακινδυνευμένες, διότι υπεισέρχονται αστάθμητοι παράγοντες. «Δεν γνωρίζουμε πώς εφαρμόζουν τα μέτρα που έχουν αποφασιστεί οι πολιτικοί και οι πολίτες», τονίζει στις συνεντεύξεις του. Εν τούτοις στις συμβουλές του προστρέχουν τα νοσοκομεία, οι MEΘ, οι υγειονομικές υπηρεσίες και πολιτικοί.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Το ομοσπονδιακής ισχύος φρένο έκτακτης ανάγκης συνέβαλε σημαντικά στο να μειωθούν οι αριθμοί των κρουσμάτων κορωνοϊού. Επομένως, μέτρα όπως η τηλεργασία δεν θα πρέπει να αποσυρθούν πολύ νωρίς», είπε σήμερα στο δημόσιο γερμανικό ραδιόφωνο (Deutschlandfunk).

«Οι δείκτες θα μειωθούν και θα διατηρηθούν στο σημερινό χαμηλό επίπεδο τις επόμενες εβδομάδες. Αύξηση δεν αναμένω τους επόμενους καλοκαιρινούς μήνες λόγω της εποχής και του αυξανόμενου αριθμού εμβολιασμών. Πρέπει να συνεχίσουμε όμως να είμαστε προσεκτικοί και να επαγρυπνούμε. Ο κίνδυνος τέταρτου κύματος κορωνοϊού είναι σίγουρα υπαρκτός. Μπορώ κάλλιστα να φανταστώ ότι στο τέλος των καλοκαιρινών διακοπών, ο αριθμός των κρουσμάτων κορωνοϊού θα αυξηθεί και πάλι λόγω της επιστροφής των ταξιδιωτών και των νέων μεταλλάξεων του ιού Covid-19. Πιθανόν να υπάρξουν και τοπικά lockdown. Σε αντίθεση όμως με το προηγούμενο έτος, φέτος οι ευάλωτες ομάδες προστατεύονται καλύτερα», τόνισε ο Λερ στο γερμανικό ραδιόφωνο.

Πηγή: Deutschlandfunk, DAZ

Ακολουθήστε το iefimerida.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο iefimerida.gr

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Start typing and press Enter to search