Γιάννος Παπαντωνίου: Αφέθηκε ελεύθερος χωρίς όρους για τη βίλα στη Σύρο

Απολογήθηκε σήμερα στην ανακρίτρια που ερευνά την αγοραπωλησία της βίλας στη Σύρο το 2016 ο Γιάννος Παπαντωνίου.

Σε βάρος του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ είχε ασκηθεί ποινική δίωξη για το αδίκημα του ξεπλύματος μαύρου χρήματος, καθώς η πώληση του ακινήτου – σύμφωνα με την εισαγγελική έρευνα- φέρεται να ήταν εικονική προκειμένου να «ξεπλυθεί» βρόμικο χρήμα από τις μίζες των εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Μετά την απολογία του ο Γιάννος Παπαντωνίου αφέθηκε ελεύθερος χωρίς την επιβολή περιοριστικών όρων ή υποχρέωση καταβολής εγγύησης. Σε δηλώσεις του έκανε λόγο για νομικά ανυπόστατη δίωξη ενώ εξαπέλυσε επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ.

Η απολογία του Γιάννου Παπαντωνίου

Αναλυτικά, ο Γιάννος Παπαντωνίου αναφέρει ότι:

«Η δίωξη για την οποία απολογηθήκαμε σήμερα, χωρίς να επιβληθεί κανένας περιοριστικός όρος, είναι – όπως την έχει χαρακτηρίσει ο δικηγόρος μας κ. Μιχάλης Δημητρακόπουλος – «νομικά ανυπόστατη». Εντάσσεται, όπως και η άλλη δίωξη σε βάρος μου – για τις φρεγάτες -, στο σχέδιο πολιτικής και ηθικής εξόντωσης αντιπάλων του ΣΥΡΙΖΑ που είχε τεθεί σε εφαρμογή από την απελθούσα κυβέρνηση, ώστε να διευκολυνθεί η εδραίωσή της στην εξουσία.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με εντολές της τότε κυβέρνησης, επιχειρήθηκε κατάλυση του κράτους δικαίου. Ασκήθηκαν διώξεις σε δημόσια πρόσωπα με ανύπαρκτα ή κατασκευασμένα στοιχεία. Υιοθετήθηκαν μέθοδοι που βρίσκονται πολύ μακριά από το πλαίσιο λειτουργίας της δικαιοσύνης. Εκβιάστηκαν συγγενικά πρόσωπα για να «καταδώσουν» ψευδώς τα κατηγορούμενα δημόσια πρόσωπα. Παραποιήθηκαν στοιχεία στη διάρκεια ανακριτικών διαδικασιών. Διατάχθηκαν προφυλακίσεις με κατάφωρη παραβίαση όσων ορίζουν το Σύνταγμα και οι νόμοι για την εφαρμογή αυτού του εξαιρετικού μέτρου.

Ο στόχος του ΣΥΡΙΖΑ απέτυχε. Σήμερα, υπάρχει αντιστροφή ρόλων: Οι κατηγορούμενοι καθίστανται αθώοι και οι υπεύθυνοι για την εκτέλεση του σχεδίου του ΣΥΡΙΖΑ υποχρεώνονται να λογοδοτήσουν.

Όμως, η πολιτικοδικαστική κακοποίηση που έχουμε υποστεί, τα τελευταία χρόνια, η οικογένειά μου και εγώ δεν έχει τελειώσει ακόμα. Πρέπει να εξασφαλιστεί η αυστηρή τήρηση των κανόνων του κράτους δικαίου, όπως συνέβη σήμερα. Ζητώ να κριθώ το συντομότερο δυνατό από τη δικαιοσύνη.»

Ακολουθήστε το iefimerida.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο iefimerida.gr

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Start typing and press Enter to search