Η ανάρτηση Μητσοτάκη για την παραολυμπιακή ομάδα: Για πρώτη φορά η Ακρόπολη είναι προσβάσιμη σε όλους [εικόνες]

Η εικόνα των αθλητών της παραολυμπιακής ομάδας, που για πρώτη φορά απέκτησαν πρόσβαση στην Ακρόπολη και την επισκέφθηκαν χάρη στις παρεμβάσεις που έγιναν, συγκίνησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο πρωθυπουργός ανήρτησε φωτογραφίες από τους αθλητές μας που επισκέφθηκαν τον ιερό βράχο, τονίζοντας ότι «ένα από τα σημαντικότερα ιστορικά μνημεία του κόσμου είναι πλέον προσβάσιμο σε όλους».

Το tweet Μητσοτάκη για τους αθλητές των Παραολυμπιακών Αγώνων:

Η Ελληνική Παραολυμπιακή Ομάδα στην Ακρόπολη. Για πολλούς από τους φανταστικούς Παραολυμπιονίκες μας, αυτή είναι η πρώτη φορά που μια τέτοια επίσκεψη ήταν δυνατή, λόγω προηγούμενων ζητημάτων πρόσβασης. Αυτό αλλάζει, και ένα από τα σημαντικότερα ιστορικά μνημεία του κόσμου είναι πλέον προσβάσιμο σε όλους.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Νωρίτερα, σε ανάρτησή του ο διευθυντής του πρωθυπουργικού γραφείου, Γρηγόρης Δημητριάδης, εξέφρασε την ικανοποίησή του για το έργο προσβασιμότητας που έγινε στην Ακρόπολη, αναφερόμενος στα έργα που έγιναν από το υπουργείο Πολιτισμού.

Η Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή και τα μέλη της Εθνικής Παραολυμπιακής Ομάδας, που θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στους Παραολυμπιακούς Αγώνες, επισκέφθηκαν χθες, λίγες ημέρες πριν από την αναχώρησή τους για το Τόκιο, την Ακρόπολη.

Μενδώνη: Είμαστε περήφανοι

Όπως ανέφερε η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη: «Είμαστε περήφανοι για το έργο που έγινε στην Ακρόπολη. Για τον ανελκυστήρα, για τις διαδρομές. Γιατί πλέον, αυτό το σύμβολο του Δυτικού Πολιτισμού μπορεί να είναι προσβάσιμο από τα άτομα με αναπηρία, από το σύνολο της κοινωνίας, τους Έλληνες και τους ξένους επισκέπτες της Ακρόπολης. Το δικαίωμα της πρόσβασης στον Πολιτισμό δεν μπορεί να αφορά κάποιους. Πρέπει να αφορά όλη την κοινωνία. Σήμερα, η χαρά, το χαμόγελο και τα λόγια που ακούσαμε από τους Παραολυμπιονίκες μας, νομίζω, ότι είναι η μεγαλύτερη ικανοποίηση, όχι μόνο για εμένα, αλλά για όλους τους συνεργάτες μου».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ακολουθήστε το iefimerida.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο iefimerida.gr

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Start typing and press Enter to search