Η Σακελλαροπούλου επέδωσε τα ξίφη στους νέους σημαιοφόρους του Πολεμικού Ναυτικού [εικόνες]

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, επέδωσε τα ξίφη στους νέους και τις νέες σημαιοφόρους του Πολεμικού Ναυτικού, σε τελετή που πραγματοποιήθηκε, σήμερα το πρωί, στις εγκαταστάσεις της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων, στον Πειραιά.

Συνολικά, 43 νέοι και νέες σημαιοφόροι του Πολεμικού Ναυτικού (30 μάχιμοι και 13 μηχανικοί) έδωσαν τον καθιερωμένο όρκο. Εξ αυτών, 31 από την Ελλάδα, 9 από την Κύπρο, 2 από την Ιορδανία και 1 από το Μαυροβούνιο.

Ιδιαίτερη στιγμή στην εκδήλωση αποτέλεσε η παράδοση της αρχηγίας των Ναυτικών Δοκίμων από τον σημαιοφόρο της 4ης σειράς της Σχολής, Βασίλη Βαλληνδρά, στον αδελφό του Σταύρο, σημαιοφόρο της 3ης σειράς.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ξιφη
Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας επέδωσε τα ξίφη στους νέους και τις νέες σημαιοφόρους του Πολεμικού Ναυτικού

Ο διοικητής της Σχολής, υποναύαρχος Ιωάννης Καλογερόπουλος, κατά την ανάγνωση της ημερήσιας διαταγής, προέτρεψε τους νέους και τις νέες σημαιοφόρους του Πολεμικού Ναυτικού «να είναι έτοιμοι ανά πάσα στιγμή να προασπίσουν την εδαφική ακεραιότητα της πατρίδας μας».

κανονι
Στιγμιότυπο από την τελετή

Κατά τη διάρκεια της τελετής, την Πρόεδρο της Δημοκρατίας συνόδευε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην τελετή παρέστησαν, μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Αλκιβιάδης Στεφανής, εκπρόσωποι της Βουλής και των κομμάτων, η στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, ο μητροπολίτης Πειραιώς, Σεραφείμ, καθώς και συγγενείς και φίλοι των σημαιοφόρων που ορκίστηκαν.

Ακολουθήστε το iefimerida.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο iefimerida.gr

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Start typing and press Enter to search