Καμένα Βούρλα: Έκλεισαν την Εθνική Οδό διαμαρτυρόμενοι για τους πρόσφυγες

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Για την χωρίς ενημέρωση μεταφορά ασυνόδευτων παιδιών

Σε ημίωρο αποκλεισμό της Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας προχώρησαν οι κάτοικοι των Kαμένων Βούρλων διαμαρτυρόμενοι για την χωρίς ενημέρωση μεταφορά ασυνόδευτων παιδιών προσφύγων σε ξενοδοχείο της περιοχής τους.

Όπως σημειώνει ο δήμαρχος κ. Συκιώτης «δεν είχε ενημερωθεί από κανέναν ο Δήμος ότι πρόκειται για κάποια μεταφορά» ενώ καταγγέλλει ότι «το ξενοδοχείο για 15 χρόνια παρέμεινε κλειστό και μέσα σε λίγες μέρες εξασφαλίστηκε η λειτουργία του».

Λίγο μετά το μεσημέρι όταν έγινε αντιληπτό ότι λεωφορεία θα αποβίβαζαν ασυνόδευτους πρόσφυγες στο συγκεκριμένο σημείο οι κάτοικοι απέκλεισαν την ευρύτερη περιοχή διαμαρτυρόμενοι. Παράλληλα έκλεισαν τα σχολεία όλων των βαθμίδων στην περιοχή ενώ κορύφωσαν την αντίθεσή τους λίγο αργότερα με τον αποκλεισμό της εθνικής οδού.

Ανακοίνωσαν μάλιστα ότι από τούδε και στο εξής και μέχρι όσο παραμένουν πρόσφυγες στην περιοχή τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά ενώ προγραμμάτισαν νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας αύριο στις 12 το μεσημέρι.

Όπως σημειώνουν «η τουριστική περίοδος δεν έχει κλείσει, οι συνθήκες στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο δεν διασφαλίζουν την παραμονή τους, η εγγύτητα του χώρου φιλοξενίας με τα σχολεία της περιοχής είναι αποτρεπτικός παράγοντας και ζητούν την άμεση μεταφορά τους».

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More