Κανέλλη: «Δεν υπάρχει επαρκής πρόνοια για τους ανάπηρους»

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Στις ομάδες αναπήρων που δεν λαμβάνουν προνοιακά επιδόματα επικέντρωσε την ομιλία της η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη, η οποία – παράλληλα – σχολίασε ομιλία βουλευτή της συμπολίτευσης που είπε εδώ «μπορούμε και βούτυρο και κανόνια». Αυτό είναι το μέλλον μας, και βούτυρο και κανόνια. Τώρα το ότι τα κανόνια παράγουν το βούτυρο για τους ολίγους και μαζί με το βούτυρο παράγουν και αναπήρους, παράγουν και πρόσφυγες, αυτό δεν αφορά τους βουτυροφάγους είπε η κα Κανέλλη.

Σύμφωνα με την κα Κανέλλη, στη χώρα μας ο κωφός από τα 19 μέχρι τα 65 δεν παίρνει κανένα επίδομα, το ΠΙΚΠΑ και ο Οίκος Τυφλών πληρώνουν ΕΝΦΙΑ, ενώ από τους 212.000 ανάπηρους, μόνον οι 150.000 παίρνουν επίδομα αναπήρων. Επισήμανε επίσης ότι τα παιδιά με μερική όραση δεν θεωρούνται ανάπηρα, ωστόσο χρειάζονται 500 ευρώ το μήνα για να μπορούν να βλέπουν καθώς και ότι δεν υπάρχουν υποδομές για πάσχοντες από Αλτσχάιμερ, ούτε πρόνοια για τους πάσχοντες από σκλήρυνση κατά πλάκας.

 

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Διαβάστε περισσότερα>>

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More