Καραμανλής: Εχουν δρομολογηθεί αντιπλημμυρικά έργα, ύψους 1,5 δισ. ευρώ, με εξασφαλισμένη ευρωπαϊκή χρηματοδότηση

Έργα αντιπλημμυρικής προστασίας συνολικού ύψους 1,5 δισ. ευρώ, τα οποία έχουν εξασφαλισμένη ευρωπαϊκή χρηματοδότηση, έχουν δρομολογηθεί για όλη τη χώρα, με προτεραιότητα περιοχές που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα, τονισε σήμερα ο Κώστας Καραμανλής.

Αυτό διαβεβαίωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Χαράλαμπου Μαμουλάκη, που υποστήριξε ότι «μόλις 110 εκατομμύρια θα διατεθούν σε έργα αρδευτικού χαρακτήρα, ενώ το ποσό αυτό αφορά κυρίως οδικούς άξονες και είναι εξαιρετικά αμφίβολο, αν θα θωρακίσει τις περιοχές που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα».

Ο κ. Καραμανλής απέρριψε τους ισχυρισμούς αυτούς, αντιτείνοντας ότι, «αντίθετα από τη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας δεν ξεπερνούσαν τα 100 με 200 εκατ. ευρώ την περίοδο 2015-2019, και ο κρατικός μηχανισμός ξύπνησε μετά τις πλημμύρες στην Μάνδρα Αττικής, η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει καταθέσει ένα ολοκληρωμένο σχεδιασμό και δρομολογεί αντιπλημμυρικά έργα συνολικού ύψους 1,5 δισ. ευρώ παίρνοντας τα εύσημα από την Ευρωπαϊκή Ένωση».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Από εδώ και στο εξής τα αντιπλημμυρικά έργα δεν θα έχουν να κάνουν μόνο με τους οδικούς άξονες αλλά θα είναι έργα με περιβαλλοντικό πρόσημο ώστε να πετύχουμε τους φιλόδοξους στόχους για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και την περιβαλλοντική ισορροπία. Μιλάμε για ένα ολοκληρωμένο σχεδιασμό, συνολικό ποσό ύψους 1,5 δισ. από ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά εργαλεία για την αντιπλημμυρική προστασία της χώρας, μιλάμε για συγκεκριμένα έργα που έχουν εξασφαλισμένη την ευρωπαϊκή χρηματοδότηση και αποδεικνύει πως η σημερινή κυβέρνηση αντιμετωπίζει με σοβαρότητα την κλιματική αλλαγή», επεσήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Καραμανλής.

Τέλος, διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις για να επεκταθεί η χρηματοδότηση των έργων αξιοποιώντας όλους τους ευρωπαϊκούς πόρους.

Ακολουθήστε το iefimerida.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο iefimerida.gr

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Start typing and press Enter to search