Καραμανλής: Το πρώτο τρίμηνο του 2023 παραδίδεται ο «πολύπαθος» δρόμος «Πάτρα-Πύργος»

Στα μεγάλα έργα υποδομών που γίνονται αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα αναφέρθηκε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, στο 9ο συνέδριο Regional Growth Conference στο Achaia Clauss στην Πάτρα.

Ο υπουργός Μεταφορών παραβρέθηκε σε συζήτηση με τους Ασάφ Χατζίγιεφ (Secretary General, Parliamentary Asembly of the Black Sea Economic Cooperation), Δοριανό Αντωνακόπουλο (Chief Executive Officer NEA ODOS), Παναγιώτη Παπανικόλα (CEO, Olympia Odos) και Αριστοτέλη Σπηλιώτη (γ.γ. στην Παρευξείνια Τράπεζα), την οποία συντόνισε ο δημοσιογράφος Γιάννης Πολίτης.

Το πρώτο
τρίμηνο του 2023 ο δρόμος «Πάτρα-Πύργος»

Για τον πολύπαθο δρόμο «Πάτρα-Πύργος», ο Κώστας Καραμανλής τόνισε πως θα παραδοθεί το πρώτο τρίμηνο το 2023 και στο μεταξύ θα υπάρξουν επενδύσεις 30 εκατ. ευρώ στα επικίνδυνα σημεία του υπάρχοντος δρόμου. Παράλληλα, τρέχει και η υπογειοποίηση της σιδηροδρομικής γραμμής προς το λιμάνι της Πάτρας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επιπλέον, ο υπουργός σημείωσε πως πρέπει να χαραχτούν νέες σιδηροδρομικές γραμμές, αλλιώς, όπως ανέφερε, «είναι αστείο να μιλάμε ότι θα γίνουμε logistic center χωρίς σύνδεση των λιμανιών με τρένο».

Για το κόστος των διοδίων είπε πως πολλές χώρες δεν έχουν διόδια, αλλά σε σχέση με άλλες χώρες της Ευρώπης το κόμιστρο στην Ελλάδα είναι φθηνότερο. Αναφερόμενος στην Αττική Οδό, δεν απέκλεισε να μειωθεί το κόστος για τα διόδια όταν περάσει στα χέρια του δημοσίου.

Ανάγκη για
μεγαλύτερες συνεργασίες στις μεταφορές

Ο κ. Χατζίγιεφ μίλησε για την σημασία της Παρευξείνιας Τράπεζας αλλά και την ανάγκη μεγαλύτερων συνεργασιών στους τομείς των μεταφορών και της επικοινωνίας. Αναγνώρισε την πρόοδο των τελευταίων ετών και ζήτησε μεγαλύτερη προσπάθεια για ενδυνάμωση της εδαφικής συνεργασίας μεταξύ των χωρών για την ευημερία των κρατών. Πρόσθεσε, επίσης, ότι χρειάζεται κοινή χάραξη πολιτικής για να ένα «λαμπρότερο μέλλον».

Με τη σειρά του, ο κ. Παπανικόλας τόνισε ότι η βιώσιμη ανάπτυξη είναι συνδεδεμένη με την προσβασιμότητα. Άλλωστε, όπως συμπλήρωσε, δεν υπάρχει ανάπτυξη χωρίς δρόμους, χωρίς προσβασιμότητα.

Ο κ. Αντωνακόπουλος ανέφερε πως στη ΝΕΑ ΟΔΟ έχουν εγκατασταθεί ηλεκτροφορτιστές στους 17 από τους 19 σταθμούς, ενώ έχει αντικατασταθεί ο στόλος του αυτοκινητόδρομου με ηλεκτρικά οχήματα.

Ο κ. Σπιλιώτης τόνισε πως η Παρευξείνια Τράπεζα στοχεύει στη μεγιστοποίηση του αναπτυξιακού αποτυπώματος, θέλοντας να τονίσει τη διαφορετική προσέγγιση που έχει σε σύγκριση με μία συμβατική τράπεζα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ακολουθήστε το iefimerida.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο iefimerida.gr

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Start typing and press Enter to search