Καραθανασόπουλος: Η κυβέρνηση εξακολουθεί να καλλιεργεί το αφήγημα της «ατομικής ευθύνης» αντί να θωρακίσει το δημόσιο σύστημα Υγείας

Τις ευθύνες της κυβέρνησης για την πολιτική της στη διαχείριση της πανδημίας, με τα «μπρος – πίσω», κατήγγειλε ο Νίκος Καραθανασόπουλος μέλος της ΚΕ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ σε σημερινή του παρέμβαση στην ΕΡΤ1.

«Με τα ψευτοδιλήμματα που βάζει στο τραπέζι η κυβέρνηση, συνεχίζει να καλλιεργεί το αφήγημα της «ατομικής ευθύνης» αντί να λάβει μέτρα προστασίας της δημόσιας Υγείας, να ενισχύσει τα δημόσια νοσοκομεία και την Πρωτοβάθμια Φροντίδας Υγείας για την εξέλιξη του εμβολιασμού, να επιτάξει τον ιδιωτικό τομέα Υγείας χωρίς αποζημίωση» είπε.

«Από την αρχή της υπόθεσης των εμβολίων, διεξάγονται τεράστιοι ανταγωνισμοί μεταξύ των επιχειρηματικών ομίλων», πρόσθεσε και επανέλαβε τη θέση του ΚΚΕ για την «ανάγκη διάθεσης όλων των κατάλληλων και αποτελεσματικών εμβολίων στην Ελλάδα και ταυτόχρονα λήψης όλων των απαραίτητων μέτρων ενίσχυσης του δημοσίου συστήματος Υγείας».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επισήμανε ακόμα τις ευθύνες της κυβέρνησης «που προσαρμόζει τα υγειονομικά πρωτόκολλα στις ανάγκες και τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων, όπως του τουρισμού και δεν παίρνει μέτρα αποσυμφόρησης των μέσων μεταφοράς, ιδιαίτερα στα μεγάλα αστικά κέντρα».

Στον τομέα της οικονομίας,«η κυβέρνηση επιχειρεί να αξιοποιήσει το σύνολο των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης προς όφελος του κεφαλαίου προωθώντας το πανευρωπαϊκό μνημόνιο σε βάρος των εργαζόμενων και η όποια ανάκαμψη θα είναι αβέβαιη και σίγουρα με αντεργατικά – αντιλαϊκά χαρακτηριστικά», επισήμανε.

Καταλήγοντας ο Ν. Καραθανασόπουλος τόνισε πως οι εργαζόμενοι «πρέπει να διεκδικήσουν την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών τους και την ενίσχυση του δημόσιου τομέα Υγείας».

Ακολουθήστε το iefimerida.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο iefimerida.gr

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Start typing and press Enter to search