«Καρφί» ΠτΔ σε Σταϊνμάιγιερ: Οι πωλήσεις γερμανικών υποβρυχίων στην Τουρκία θέτουν σε κίνδυνο την ισορροπία δυνάμεων στο Αιγαίο

Στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της Πρωτοβουλίας των Τριών Θαλασσών που διεξάγεται στη Σόφια, η πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, είχε διμερείς συναντήσεις με τον πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, Φράνκ Βάλτερ Σταϊνμάιγιερ, καθώς και με τον πρόεδρο της Πολωνίας, Αντρζέι Ντούντα.

Κατά τη συνάντηση με τον κ. Σταϊνμάιγιερ, συζητήθηκαν ιδιαίτερα οι σχέσεις με την Τουρκία, το μεταναστευτικό-προσφυγικό πρόβλημα, το Κυπριακό και η ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων. Η κ. Σακελλαροπούλου εξέφρασε στον Γερμανό πρόεδρο την ανησυχία της για τις εξαγωγές γερμανικών υποβρυχίων στην Τουρκία, που θέτουν σε κίνδυνο την ισορροπία δυνάμεων στο Αιγαίο.

Παράλληλα, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της Πρωτοβουλίας των Τριών Θαλασσών αντάλλαξαν απόψεις για τις τρέχουσες διεθνείς εξελίξεις και τέλος, η κ. Σακελλαροπούλου αποδέχθηκε την επίσημη πρόσκληση που της απηύθυνε ο Γερμανός ομόλογός της να επισκεφθεί το Βερολίνο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο επίκεντρο της συνάντησης με τον κ. Ντούντα βρέθηκαν οι επιπτώσεις της πανδημίας στην οικονομία και τον τουρισμό. Ως προς την πρωτοβουλία των Τριών Θαλασσών, ο Πολωνός πρόεδρος υπογράμμισε ότι, η συμμετοχή της Ελλάδας αποτελεί φυσική κατάληξη.

Ακόμη, η κ. Σακελλαροπούλου εξέφρασε την επιθυμία της χώρας μας να ενισχυθούν οι συνέργειες, με προοπτική να διευρυνθεί η Πρωτοβουλία και προς τη Μεσόγειο. Τέλος, η πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας αποδέχθηκε την πρόσκληση του κ. Ντούντα να πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Πολωνία.

Ακολουθήστε το iefimerida.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο iefimerida.gr

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Start typing and press Enter to search