Καταγγέλλουν τη σύλληψη και καταδίκη μουσικού μετά από συναυλία στα Χανιά

ID 25634399 © Nicolas Poizot | Dreamstime.com

Τη σύλληψη και την μετέπειτα καταδίκη ενός μουσικού στα Χανιά, μετά από μουσική εκδήλωση ενταγμένη στον προγραμματισμό συναυλιών του Δήμου Χανίων, καταγγέλλει το παράρτημα Χανίων του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο Σύλλογος στην ανακοίνωση-καταγγελία, την Τετάρτη 21 Ιουλίου διοργανώθηκε συναυλία στο Θέατρο Λενταριανών στα Χανιά με συμμετοχή πλήθους μουσικών και τραγουδιστών όταν στο τέλος της συναυλίας, εμφανίστηκαν αστυνομικές δυνάμεις και προχώρησαν στην αυτόφωρη σύλληψη και κράτηση του μουσικού.

Όπως καταγγέλλει ο Σύλλογος, ο μουσικός κρατήθηκε για 15 ώρες στο κρατητήριο, χωρίς νερό και φαγητό, μέχρι και την εκδίκασή του από το Μονομελές Πρωτοδικείο Χανίων και τη τελική καταδίκη του με τρίμηνη αναστολή.

Σύμφωνα με τον Σύλλογο, δεν έχει γίνει σαφής ο λόγος της σύλληψης και ζητά απαντήσεις από τον Δήμο αλλά και από την Αστυνομική Διεύθυνση Χανίων, τονίζοντας ότι θα βρεθεί στο πλευρό του μουσικού στην εκδίκαση της έφεσης «ώστε να αθωωθεί πλήρως από τις κατηγορίες».

Αναλυτικά η ανακοίνωση-καταγγελία:

«Την Τετάρτη 21 Ιουλίου διοργανώθηκε συναυλία στο Θέατρο Λενταριανών στα Χανιά με συμμετοχή πλήθους μουσικών και τραγουδιστών, ενταγμένη στον προγραμματισμό συναυλιών του Δήμου Χανίων.

Στο τέλος της συναυλίας, εμφανίστηκαν αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες χωρίς να έχουν προχωρήσει σε καμία προηγούμενη σύσταση ζήτησαν την άμεση σύλληψη του διοργανωτή μουσικού καθώς διατάρασσε την κοινή ησυχία σε επίσημο συναυλιακό χώρο.

Οι αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν τελικά στην αυτόφωρη σύλληψη και κράτηση του συναδέλφου για 15 ώρες, χωρίς νερό και φαγητό, μέχρι και την εκδίκασή του από το Μονομελές Πρωτοδικείο Χανίων και τη καταδίκη του με τρίμηνη αναστολή.

Να σημειώσουμε πως μετά από μια περίοδο πολύμηνης διακοπής των επαγγελματικών δραστηριοτήτων, οι μουσικοί και άλλοι καλλιτέχνες ενοικιάζουν τους συγκεκριμένους χώρους και πως η σύμβαση παραχώρησης που υπογράφει ο Δήμος Χανίων με τους καλλιτέχνες δεν τον απαλλάσσει από τις ευθύνες του ως ιδιοκτήτη τους.

Οι ψυχαγωγικοί και ακουστικοί χώροι θα πρέπει να τηρούν όλα τα μέτρα ασφαλείας για τους εργαζομένους και το κοινό, χωρίς να επιβαρύνουν ηχητικά την οικιστική ζώνη που είναι τοποθετημένοι.

Θα ζητήσουμε τεκμηριωμένες απαντήσεις για τα ανωτέρω από τη Αστυνομική Διεύθυνση Χανίων και τον Δήμο Χανίων.

Θα βρεθούμε στο πλευρό του συναδέλφου στην εκδίκαση της έφεσης ώστε να αθωωθεί πλήρως από τις κατηγορίες».

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Start typing and press Enter to search