Κεραμέως: Oι εκπαιδευτικοί έχουν εμβολιαστεί κατά 73% -Πώς θα αξιολογηθούν

Για την επόμενη μέρα στην παιδεία αλλά και για την καινοτομία να ενημερωθούν φέτος για πρώτη φορά οι υποψήφιοι των Πανελλήνιων 2021 για τις βαθμολογίες του με SMS μίλησε η υπουργός παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η υπουργός Παιδείας υπενθύμισε ότι η προθεσμία για να δηλώσουν το κινητό τους οι υποψήφιοι, είναι μέχρι Τρίτη 6 Ιουλίου. Σημείωσε παράλληλα ότι είναι θέμα ημερών να ανακοινωθούν οι βαθμολογίες.

Σχετικά με τον αν γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός στους εκπαιδευτικούς, είπε ότι αυτή επαγγελματική ομάδα έχει εμβολιαστεί κατά 73%, και τόνισε ότι δεν έχει συζητηθεί το θέμα υποχρεωτικότητας. Σημείωσε ωστόσο ότι η πολιτεία προτρέπει καθηγητές και φοιτητές που δεν έχουν εμβολιαστεί να το κάνουν.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παράλληλα, σημείωσε ότι δεν θα υπάρξει υποχρεωτικός εμβολιασμός για τους μαθητές και ότι η συζήτηση γίνεται για τους 15-17 και σε αυτήν την ηλικιακή ομάδα θα υπάρχει η δυνατότητα να εμβολιαστούν αν το επιθυμούν. Όπως είπε όσοι εμβολιάζονται ανακτούν πλήρως την καθημερινότητας τους χωρίς self test , ενώ οι υπόλοιποι θα ακολουθούν τις οδηγίες της επιτροπής ειδικών.

Ανέφερε ότι στόχος είναι να μην υπάρχουν οριζόντια μέτρα και να μην κλείσουν σχολεία. Όπως είπε μάλιστα θα επανεξεταστούν τα πρωτόκολλα λειτουργίας των σχολείων με την επιτροπή των ειδικών, καθώς τα δεδομένα έχουν αλλάξει και έχουν αυξηθεί οι εμβολιασμένοι .

Συνεχίζοντας αναφέρθηκε και στην αξιολόγηση των εκπαιδευτικών λέγοντας ότι θα γίνεται από 3 αξιολογητές για κάθε εκπαιδευτικό, τον διευθυντή του σχολείου, τον σύμβουλο εκπαίδευσης και τον σύμβουλο ειδικότητας. Διευκρίνισε επίσης ότι προβλέπεται και επιτροπή ενστάσεων ώστε να γίνει ο εκπαιδευτικός καλύτερος, καθώς δεν υπάρχει τιμωρητική διαδικασία.

Σύμφωνα με την κ. Κεραμέως, η αξιολόγηση έχει δύο στόχους. Ο πρώτος στόχος είναι η επιβράβευση, καθώς οι εκπαιδευτικοί θα παίρνουν περισσότερα μόρια για ανέλιξη στην καριέρα τους στην εκπαίδευση και ο δεύτερος η βελτίωση τους μέσω διαδικασίας.

Τέλος, μιλώντας, για τις αλλαγές στα σχολεία από Σεπτέμβριο είπε ότι σε όλα τα νηπιαγωγεία θα φοιτούν από 4 ετών, και ότι εντάσσονται δραστηριότητες όπως τα αγγλικά, αλλά και εργαστήρια δεξιοτήτων όπως ο εθελοντισμός , η ρομποτική, η οδική ασφάλεια, η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση κ.α σταθμισμένες ανά εκπαιδευτική ηλικία. Επίσης θα υπάρξουν οριζόντιες επιμορφώσεις για εκπαιδευτικούς, 123 νέα προγράμματα σπουδών αλλά και διπλάσια πρότυπα και πειραματικά σχολεία.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ακολουθήστε το iefimerida.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο iefimerida.gr

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Start typing and press Enter to search