Κικίλιας: Για πολλά χρόνια η ψυχική ασθένεια ήταν μαζί και στίγμα, αυτό δεν μπορεί να είναι πλέον αποδεκτό

Συνάντηση με τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, και την υφυπουργό Ζωή Ράπτη, είχε ο περιφερειακός διευθυντής Ευρώπης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας δρ. Χανς Κλούγκε (Hans Kluge), στο περιθώριο του Διεθνούς Συνεδρίου για την Ψυχική Υγεία που διεξάγεται στην Αθήνα.

Όπως επισήμανε ο κ. Κλούγκε, πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με κάποιο τρόπο στο περιθώριο. Επίσης, ευχαρίστησε τον κ. Κικίλια για τη διοργάνωση του Συνεδρίου στην Αθήνα και εξήρε την αποτελεσματική αξιολόγηση των υπηρεσιών και το σχεδιασμό του ελληνικού υπουργείου Υγείας για την Ψυχική Υγεία.

Όπως ανάφερε, «εν μέσω της δίνης της πανδημίας βγάζουμε από το σκοτάδι και φέρνουμε στο προσκήνιο την Ψυχική Υγεία, η οποία μας αφορά όλους». Τέλος, εξέφρασε την ικανοποίηση του για την αποτελεσματική αξιολόγηση των υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας στην Ελλάδα, «οι οποίες, όπως ανέφερε και ο πρωθυπουργός, βρίσκονται στην “καρδιά” του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας “Ελλάδα 2.0”, κάτι που θα χρησιμοποιήσω ως περιφερειακός διευθυντής Ευρώπης του ΠΟΥ ως παράδειγμα σε όλη την Ευρώπη».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Χανς Κλούγκε στη διάρκεια της ομιλίας του / Φωτογραφία: Intimenews- ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ
Ο Χανς Κλούγκε στη διάρκεια της ομιλίας του / Φωτογραφία: Intimenews- ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ

Από την πλευρά του, ο κ. Κικίλιας δήλωσε ότι «δυστυχώς, για πολλά χρόνια, η ψυχική ασθένεια ήταν μαζί και στίγμα και αυτό δεν μπορεί να είναι πλέον αποδεκτό».

«Είναι εμφανές σε όλους μας ότι η τεράστια πίεση που δέχεται όλος ο κόσμος όλους αυτούς μήνες θα έχει στο άμεσο μέλλον, αλλά και μεσοπρόθεσμα, επιπτώσεις στη Ψυχική Υγεία των συμπολιτών μας, ειδικά των παιδιών μας, των νέων ανθρώπων», επισήμανε ο υπουργός Υγείας και προσέθεσε πως είναι υποχρέωση της οργανωμένης Πολιτείας και του υπουργείου Υγείας, μαζί με όλα τα κράτη-μέλη και τα υπουργεία και με τη συνεργασία του ΠΟΥ, «να βρούμε λύσεις, βέλτιστες πρακτικές και τρόπο να ανακουφίσουμε και να στηρίξουμε τους συμπολίτες μας που βρίσκονται σε ανάγκη».

«Η ελληνική κυβέρνηση, με πρώτο τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, είναι αποφασισμένη να στηρίξει την Ψυχική Υγεία με όλους τους δυνατούς τρόπους, ώστε να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις προκλήσεις του μέλλοντος», κατέληξε.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι παρευρισκόμενοι στο Συνέδριο για την Ψυχική Υγεία / Φωτογραφία: Ευρωκίνηση-ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ
Οι παρευρισκόμενοι στο Συνέδριο για την Ψυχική Υγεία / Φωτογραφία: Ευρωκίνηση-ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

Ακολουθήστε το iefimerida.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο iefimerida.gr

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Start typing and press Enter to search