ΚΙΝΑΛ για Σύνοδο Κορυφής και Τουρκία: «Σε ρόλο άβουλου παρατηρητή ο πρωθυπουργός για μια ακόμα φορά»

Eπικρίσεις και αιχμές κατά του πρωθυπουργού άφησε το Κίνημα Αλλαγής για τη θέση που κράτησε η Ελλάδα στη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ενωσης για την Τουρκία.

«Για την Ελλάδα μια ακόμη ευκαιρία χάθηκε. Τα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου επιβεβαιώνουν ότι η θετική ατζέντα για την Τουρκία προχωρά. Οι διαδικασίες για τον εκσυγχρονισμό της τελωνειακής ένωσης ξεκινούν, ανοίγει ο δρόμος για νέους πόρους προς την Τουρκία για το μεταναστευτικό», αναφέρει ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του Κινήματος Αλλαγής.

«Δεν ζήτησε και επομένως δεν έλαβε κάποια πρόσθετη εγγύηση για τα ελληνικά συμφέροντα»

Το Κίνημα Αλλαγής στρέφει τα βέλη του στον Κ. Μητσοτάκη, καθώς υποστηρίζει ότι «δεν ζήτησε και επομένως δεν έλαβε κάποια πρόσθετη εγγύηση για τα ελληνικά συμφέροντα. Δεν τέθηκαν καν προς την Τουρκία οι απαραίτητοι όροι και προϋποθέσεις για τον σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου και τη διακοπή της επιθετικότητάς της. Για μια ακόμα φορά ο πρωθυπουργός αρκέστηκε στον ρόλο του άβουλου παρατηρητή».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με το Κίνημα Αλλαγής, ακόμα και η γενικόλογη και αόριστη πρόβλεψη στα συμπεράσματα ότι η εφαρμογή θετικής ατζέντας είναι «σταδιακή, ανάλογη και αντιστρέψιμη» είχε αποφασισθεί από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Μαρτίου.

«Κατά τα άλλα, ο κ. Ερντογάν ετοιμάζει νέα… παράσταση στα κατεχόμενα», καταλήγει η ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ.

Ακολουθήστε το iefimerida.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο iefimerida.gr

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Start typing and press Enter to search