ΚΙΝΑΛ για Ταμείο Ανάκαμψης: «Πολύ μεγάλο show, για κονδύλια που θα πάνε σε τόσο λίγους»

Με αιχμές και σκωπτικότητα σχολίασε το Κίνημα Αλλαγής τη συνάντηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με την πρόεδρο της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

«Πολύ μεγάλο show, για κονδύλια που θα πάνε σε τόσο λίγους. Τα 37,5 δισ. του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ανάκαμψης πρέπει να αφορούν τους πολλούς, όλες τις παραγωγικές και κοινωνικές δυνάμεις της χώρας», τονίζει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του Κινήματος Αλλαγής.

Σύμφωνα με το ΚΙΝΑΛ, το Σχέδιο Ανάκαμψης επικεντρώνεται στους λίγους και στους εκλεκτούς της κυβέρνησης. «Γι’ αυτό ο κ. Μητσοτάκης επέλεξε, αντί του δημόσιου πολιτικού διαλόγου, την ασφάλεια του επικοινωνιακού show με τους υπουργούς και τους επιλεγμένους συνομιλητές του»… Και αυτό, «παρότι το Πρόγραμμα υπερβαίνει τον χρόνο της θητείας του», αναφέρει.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Το show δεν μπορεί να κρύβει για πολύ την αλήθεια»

Το ΚΙΝΑΛ υπογραμμίζει ότι «το show δεν μπορεί να κρύβει για πολύ την αλήθεια. Αυτό το σχέδιο δεν εγγυάται την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, γιατί:

  • απουσιάζουν η ελληνική μικρομεσαία επιχείρηση και η στήριξη του σύγχρονου αγροδιατροφικού τομέα,
  • η μετάβαση στην ψηφιακή και πράσινη οικονομία δεν συνδέεται με την παραγωγή στον τόπο μας και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας,
  • τα κονδύλια για την Υγεία, την Παιδεία, το Δημογραφικό είναι ανεπαρκή για μια ουσιαστική αλλαγή,
  • είναι ένα μοντέλο εισαγωγών και κατανάλωσης».

Καταλήγοντας, το ΚΙΝΑΛ τονίζει ότι απαιτείται να έρθει το θέμα το ταχύτερο στη Βουλή, καθώς «η ασφάλεια του μονόλογου δεν θα υπάρχει για τον κ. Μητσοτάκη», όπως χαρακτηριστικά σημειώνει.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο iefimerida.gr

Ακολουθήστε το iefimerida.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Start typing and press Enter to search