Κίνημα Αλλαγής: Η ΝΔ συντάσσεται με τον σκοταδισμό -Είναι δύσκολο να το αποδεχθεί

Σφοδρή επίθεση στη κυβέρνηση της ΝΔ εξαπέλυσε το Κίνημα Αλλαγής για την αρχική στάση να μην συνυπογράψει την Κοινή Δήλωση 14 χωρών της ΕΕ που καταδικάζει νόμο της Ουγγαρίας.

Πρόκειται για τον νόμο με τον οποίο απαγορεύει την απεικόνιση της ομοφυλοφιλίας και τον επαναπροσδιορισμό φύλου σε σχολικό υλικό και τηλεοπτικά προγράμματα, σε άτομα κάτω των 18 ετών.

Ανακοίνωση του Τομέα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΚΙΝΑΛ αναφέρει ακόμη:

«Η αρχική επιλογή της κυβέρνησης δείχνει την πραγματική της βούληση να συνταχθεί με τον αναχρονισμό και τον σκοταδισμό, παρά τη λεκτικά φιλελεύθερη ιδεολογία της. Η επιλογή της ήταν σαφής. ´Έπρεπε να ακολουθήσει μεγάλη αντίδραση για την επιλογή της αυτή, για να αλλάξει γνώμη -μέσω Twitter- μετά από μία ημέρα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η κοινή δήλωση των κρατών μελών, ορθά αναφέρεται σε νόμο που αντιπροσωπεύει μια σκανδαλώδη μορφή διάκρισης με βάση τον σεξουαλικό προσανατολισμό και υπενθυμίζει ότι η συμπερίληψη, η ανθρώπινη αξιοπρέπεια και η ισότητα, είναι κεντρικές αξίες της ΕΕ. Η κυβέρνηση της ΝΔ δεν άργησε απλώς μια μέρα. Εκθέτει τη χώρα μας, συντασσόμενη με τον σκοταδισμό όσο κι αν προσπαθεί ανεπιτυχώς να το σώσει».

Ακολουθήστε το iefimerida.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο iefimerida.gr

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Start typing and press Enter to search