Κοντοζαμάνης: Αυτή τη στιγμή έχουμε υπερεπάρκεια εμβολίων -Να χτίσουμε το τείχος ανοσίας, για να βγούμε από την κρίση

«Έχουμε εμβόλια. Πρέπει να πείσουμε τους συμπολίτες μας να εμβολιαστούν ώστε να χτίσουμε το τείχος ανοσίας, για να μπορέσουμε να διέλθουμε την κρίση αυτή με τις λιγότερες δυνατές απώλειες», ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Αυτό τόνισε σε παρέμβαση, νωρίτερα, στην επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, στην οποία συζητήθηκε το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας με την τροποποίηση της σύμβασης δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, για την ενίσχυση και αναβάθμιση των υποδομών στον τομέα της υγείας, και με διατάξεις σχετικές με τη διαχείριση της πανδημίας.

«Αυτή τη στιγμή έχουμε υπερεπάρκεια εμβολίων», είπε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας και πρόσθεσε ότι «ο κάθε πολίτης μπορεί να εμβολιαστεί» και αυτός είναι ο στόχος που πρέπει να επιτευχθεί. Ο Βασίλης Κοντοζαμάνης ενημέρωσε την επιτροπή της Βουλής ότι «πριν από λίγες ημέρες, είχαν γίνει 7,9 εκατομμύρια εμβολιασμοί στην Ελλάδα και ο προγραμματισμός είναι μέχρι το τέλος Ιουνίου, τις επόμενες ημέρες, οι εμβολιασμοί να έχουν φτάσει τους 8,5 εκατομμύρια εμβολιασμούς».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τι ισχύει για το εμβόλιο στους κάτω των 18 ετών;

Αυτό σημαίνει ότι 54% του ενήλικου πληθυσμού θα έχει εμβολιαστεί, είπε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας και επεσήμανε ότι σε διαδικασία αξιολόγησης, από τις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές, βρίσκεται το εμβόλιο για τους κάτω των 18 ετών.

«Η Ελλάδα ημερησίως διεξάγει περισσότερους από 100.000 εμβολιασμούς, πολύ περισσότερους από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο και είμαστε η 5η χώρα στην ΕΕ, σε πληθυσμό, πλήρως εμβολιασμένο», είπε ο Βασίλης Κοντοζαμάνης και υπογράμμισε ότι στην Ελλάδα σήμερα ο αριθμός των πλήρως εμβολιασμένων εκτιμάται ότι στο τέλος του μήνα θα είναι 3,8 έως 4 εκατομμύρια πολίτες.

Οι εμβολιασμοί προχωρούν με γοργό ρυθμό

Με γοργούς ρυθμούς προχωρούν οι εμβολιασμοί, είπε ο Βασίλης Κοντοζαμάνης και υπενθύμισε ότι τα εμβολιαστικά κέντρα έχουν ξεπεράσει τα 1.500 σε όλη την επικράτεια.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας αναφέρθηκε και στον προγραμματισμό κάλυψης θέσεων ιατρικού προσωπικού και επισήμανε ότι κατά της διακυβέρνησης από τη ΝΔ έχουν γίνει 2.500 προσλήψεις μόνιμου ιατρικού προσωπικού, υπάρχει η προκήρυξη για την κάλυψη 4.000 θέσεων νοσηλευτικού προσωπικού και ενώ η κυβέρνηση έχει καταστήσει σαφή τη βούλησή της για σταδιακή μετατροπή των θέσεων των συμβασιούχων, κυρίως του επικουρικού προσωπικού, σε μόνιμες θέσεις.

Ακολουθήστε το iefimerida.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο iefimerida.gr

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Start typing and press Enter to search