Λιβανός: Να προστατευθεί η γεωργική παραγωγή από την κλιματική αλλαγή

Την ανάγκη προστασίας της γεωργικής παραγωγής από την κλιματική αλλαγή και τη διασφάλιση της επισιτιστικής επάρκειας και ασφάλειας, τόνισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σπήλιος Λιβανός κατά την τοποθέτησή του στο 3ο Αναπτυξιακό Συνέδριο με τίτλο «’Αλμα Ανάπτυξης» που έγινε στη Ναύπακτο.

Ο κ. Λιβανός χαρακτήρισε το ρόλο της νέας ΚΑΠ καταλυτικό για το μέλλον της ευρωπαϊκής γεωργίας την επόμενη δεκαετία, σημειώνοντας ότι η χώρα μας έχει εξασφαλίσει πάνω από 19,5 δισ. ευρώ για την περίοδο 2021-2027.

Μιλώντας για τις συνδιασκέψεις για την Κοινή Αγροτική Πολιτική και τη δημόσια διαβούλευση που ξεκίνησε χθες από τη Λάρισα, ο αρμόδιος υπουργός ανέφερε ότι θα πραγματοποιηθούν σε όλες τις περιφέρειες της Ελλάδας καθώς στόχος είναι «να γίνει ένας εποικοδομητικός διάλογος και να συνδιαμορφώσουμε με όλους τους εμπλεκόμενους ένα καλύτερο και βιώσιμο μέλλον για όλους».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο κ. Λιβανός υπενθύμισε ότι εκτός από την ΚΑΠ υπάρχει ένα ακόμα αναπτυξιακό εργαλείο για την ελληνική αγροτική οικονομία, αυτό του Ταμείου Ανάκαμψης το οποίο αναμένεται να κινητοποιήσει πάνω από 2 δισ. ευρώ στον πρωτογενή τομέα.

«Μπροστά μας έχουμε μία μοναδική ευκαιρία για τον απαιτούμενο μετασχηματισμό του παραγωγικού μοντέλου της αγροδιατροφής. Για να καταστήσουμε την ελληνική γεωργία μοχλό ανάπτυξης και, ταυτόχρονα, να φέρουμε την ελληνική περιφέρεια στο επίκεντρο. Για μας στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, η αγροτική και η περιφερειακή ανάπτυξη είναι συνυφασμένες και αλληλένδετες. Εξάλλου, από τη διαχειριστική ικανότητα των Περιφερειών εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό η απορρόφηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων και η επιτυχής αξιοποίησή τους», σημείωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

«Είμαι αποφασισμένος να κάνω ό,τι μπορώ για να αποκτήσει η Αιτωλοακαρνανία τη δύναμη που χρειάζεται για να προχωρήσει στην επόμενη μέρα» είπε ο κ. Λιβανός μιλώντας για τα έργα που έχουν γίνει από πλευράς ΥΠΑΑΤ στην Αιτωλοακαρνανία προσθέτοντας «δεν εννοώ φυσικά να ευνοηθεί. Αλλά να αξιοποιήσει επιτέλους τις τεράστιες δυνατότητές της. Γιατί η Αιτωλοακαρνανία μας, ο μεγαλύτερος νομός της χώρας, διαθέτει όλα τα χαρακτηριστικά που μπορούν να την καταστήσουν πρωτοπόρο στην ανάπτυξη της Ελλάδας. Με τα εύφορα εδάφη της, τα μοναδικά προϊόντα της γης της, τον υδάτινο πλούτο της, τα ανεκτίμητης αξίας ιστορικά και πολιτιστικά μνημεία της. Και πάνω από όλα, με τους ξεχωριστούς ανθρώπους της».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τέλος, σημείωσε ότι η Ναυπακτία μπορεί να γίνει ένα παγκόσμιο κέντρο εναλλακτικού τουρισμού. «Τώρα είναι η ευκαιρία να το κάνουμε πράξη κι εγώ από τη θέση που βρίσκομαι θα εργαστώ προς αυτήν την κατεύθυνση», είπε σχετικά.

Ακολουθήστε το iefimerida.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο iefimerida.gr

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Start typing and press Enter to search