Μενδώνη: Καθοριστική η συνεισφορά του διεθνούς κινήματος φιλελληνισμού στην ίδρυση του ανεξάρτητου ελληνικού κράτους

Κατά τη χθεσινή (07/07) τελετή εγκαινίων του Μουσείου Φιλελληνισμού, η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη, αναφέρθηκε μέσω του χαιρετισμού της στην καθοριστική συνεισφορά του διεθνούς κινήματος φιλελληνισμού στην ίδρυση του ανεξάρτητου ελληνικού κράτους, καθώς και στον ρόλο του νέου Μουσείου Φιλελληνισμού, ως πυλώνα ανάδειξής του.

Όπως ενημερώνει το ΥΠΠΟΑ στην ανακοίνωσή του, στα εγκαίνια του μουσείου απονεμήθηκε το μετάλλιο του «Λόρδου Βύρωνος» και τιμητικό δίπλωμα σε 15 απογόνους σημαντικών φιλελλήνων, οι οποίοι βοήθησαν την Ελλάδα κατά τη διάρκεια της Επανάστασης.

Η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού απένειμε συμβολικά το δίπλωμα και μετάλλιο στον Γάλλο πρέσβη Πατρίκ Μεζονάβ (Patrick Maisonnave), τιμώντας τους Charles Nicolas Fabvier, Pasquale Gambini, Jean-François Maxime Raybaud και Olivier Voutier. Το μετάλλιο «Λόρδος Βύρων» αποδίδεται σε απογόνους σημαντικών φιλελλήνων και σε όσους συμβάλλουν στην προώθηση του Ελληνισμού, της ελληνικής εκπαίδευσης και τους στόχους της Εταιρείας για τον Ελληνισμό και Φιλελληνισμό.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ακολουθήστε το iefimerida.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο iefimerida.gr

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Start typing and press Enter to search