Μενδώνη: Οι προκλήσεις για τον πολιτισμό εν μέσω κλιματικής αλλαγής

Στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει το φυσικό και πολιτιστικό περιβάλλον από τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής, αναφέρθηκε η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη, στον χαιρετισμό της κατά την έναρξη του Διεθνούς Συνεδρίου «Mo.Na: Monuments in Nature: A Creative Co-existence» («Μο.Νa: Μνημεία στη Φύση: Δημιουργική Συνύπαρξη»).

Όπως πληροφορεί -μεταξύ άλλων- το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού στην ανακοίνωσή του, η κ. Μενδώνη υπογράμμισε τη σημασία του πολιτιστικού τοπίου για την ποιότητα ζωής των ανθρώπων, σημειώνοντας τη διεθνή ελληνική πρωτοβουλία για την προστασία των μνημείων από την κλιματική αλλαγή.

Το υβριδικό συνέδριο διεξάγεται μεταξύ 7-9 Ιουλίου και διοργανώνεται από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων (EKBMM). Γίνεται διαδικτυακά και με φυσική παρουσία, στο πλαίσιο του έργου «Mo.Na: Monuments in Nature: A Creative Co-existence», που χρηματοδοτείται από το INTERREG V -Balkan -Mediterranean 2014-2020.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σκοπός του έργου είναι να καταγράψει, να αναλύσει, να αξιολογήσει και να συνεισφέρει στην προστασία και ανάδειξη του φυσικού περιβάλλοντος και της πολιτισμικής κληρονομιάς στη γεωγραφική περιοχή των Βαλκανίων και της Μεσογείου.

Ο βασικός του στόχος είναι να προωθήσει την ολιστική διαχείριση, αλλά και τις κοινές στρατηγικές σε περιοχές υψηλού περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος (Natura 2000, Ramsar areas), στις οποίες υπάρχουν μνημεία και αρχαιολογικοί χώροι ύψιστης πολιτισμικής σημασίας (UNESCO), ενώ παράλληλα τίθενται και ζητήματα που αφορούν στην επισκεψιμότητα των περιοχών αυτών, καθώς και στις επιπτώσεις του τουρισμού.

Ακολουθήστε το iefimerida.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο iefimerida.gr

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Start typing and press Enter to search