Μηταράκης -Αρκουμανέας σε νοσοκομείο Χίου και ΒΙΑΛ -Τι δήλωσαν για τους εμβολιασμούς

Την ομαλή διεξαγωγή του σχεδίου «Γαλάζια Ελευθερία» και του εμβολιασμού των πολιτών στο νοσοκομείο Χίου, διαπίστωσαν, ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότης Μηταράκης και ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ κ. Παναγιώτης Αρκουμανέας.

Οι κ.κ. Μηταράκης και Αρκουμανέας επισκέφθηκαν το νοσοκομείο Χίου και ενημερώθηκαν από τη διοικήτρια κ. Ελένη Κανταράκη ότι ο εμβολιασμός των Χιωτών, εξελίσσεται ομαλά και χωρίς προβλήματα, ενώ – με βάση τα κλεισμένα ραντεβού – είναι ικανοποιητική η συμμετοχή των πολιτών.

Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου και ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ ευχαρίστησαν τη διοίκηση και όλο το προσωπικό του νοσοκομείου για την προσπάθειά τους, τόσο για την εφαρμογή του σχεδίου “Γαλάζια Ελευθερία” και τον εμβολιασμό των πολιτών, όσο και κατά τους προηγούμενους μήνες, καθώς ανταποκρίθηκαν με επάρκεια στην πίεση της πανδημίας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότης Μηταράκης, δήλωσε: «Επισκεφθήκαμε το νοσοκομείο Χίου μαζί με τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ τον κ. Αρκουμανέα. Είναι πολύ σημαντικό ότι η “Γαλάζια Ελευθερία” εξελίσσεται ομαλά. Οι Χιώτες έρχονται να εμβολιαστούν κι αυτό το τείχος ανοσίας είναι αυτό που θα μας βοηθήσει να προχωρήσουμε μπροστά μετά από τη δυσκολία που αντιμετωπίσαμε με την πανδημία. Αυτό που είναι ιδιαίτερα σημαντικό και αξίζουν συγχαρητήρια στη διοικήτρια, είναι ότι το νοσοκομείο Χίου ανταποκρίθηκε στην πίεση που όλη η χώρα είχε τους προηγούμενους 12 μήνες λόγω της πανδημίας, πολλαπλασίασε τα διαθέσιμα κρεβάτια για τον Covid από 2 σε 29 και γενικότερα, κατάφερε να ανταπεξέλθει στην πρόκληση. Συγχαρητήρια και σε εσάς και στους γιατρούς και σε όλο το διοικητικό προσωπικό του νοσοκομείου».

Ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ κ. Παναγιώτης Αρκουμανέας, ανέφερε: «Συγχαρητήρια για το έργο που έχετε κάνει κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Το πολύ σημαντικό, όπως είπε και ο κ. Υπουργός, είναι να συνεχίσουν οι εμβολιασμοί. Πρέπει να φτιάξουμε το τείχος ανοσίας τους επόμενους μήνες για όλους μας, γιατί ναι μεν βλέπουμε ότι υπάρχει μία μείωση στην πανδημία αλλά δεν έχει τελειώσει. Θέλει ακόμα προσοχή. Είμαστε αισιόδοξοι αλλά προσέχουμε. Εμβολιαζόμαστε και ξεκινάμε τους εμβολιασμούς στα νησιά, στους πρόσφυγες και θα πάμε και στις δομές σε όλη τη χώρα στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού που έχει κάνει το Υπουργείο Υγείας για την Ελευθερία».

Μηταράκης- Αρκουμανέας στη ΒΙΑΛ- Τείχος προστασίας για τους αιτούντες άσυλο

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότης Μηταράκης, το πρωί της Παρασκευής 4 Ιουνίου 2021, επισκέφθηκε το ΚΥΤ της ΒΙΑΛ όπου από χθες έχουν ξεκινήσει οι εμβολιασμοί στους αιτούντες άσυλο. Δήλωσε οκανοποιημένος από την πορεία του Πρόγραμμα «Ελευθερία» και τον ρυθμό των εμβολιασμών στον γενικό πληθυσμό αλλά και στον πληθυσμό της ΒΙΑΛ.
«Ειδικά στο μεταναστευτικό καταφέραμε να αντιμετωπίσουμε με επιτυχία τις επιπτώσεις της πανδημίας από την αρχή της κρίσης μέχρι σήμερα και με τους μαζικούς εμβολιασμούς είμαστε αισιόδοξοι ότι έχουμε αντιμετωπίσει την κρίση» δήλωσε ο κ. Μηταράκης.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τον κ. Μηταράκη συνόδευε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ κ. Παναγιώτης Αρκουμανέας, που δήλωσε εντυπωσιασμένος από την οργάνωση των εμβολιασμών στο ΚΥΤ της ΒΙΑΛ.

Όπως σημειώνει το astraparis.gr, αυτή την περίοδο στη ΒΙΑΛ φιλοξενούνται 726 άτομα και ο εμβολιασμός γίνεται εθελοντικά για τους άνω των 18 ετών που έχουν αιτηθεί ασύλου. Ήδη χθες πρώτη μέρα των εμβολιασμών, εμβολιάστηκαν με το μονοδοσικό εμβόλιο της  Johnson & Johnson, 50 άτομα.

Ακολουθήστε το iefimerida.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο iefimerida.gr

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Start typing and press Enter to search