Μηταράκης για μείωση ΦΠΑ στα νησιά: Επαναφέρουμε την κανονικότητα που στέρησε ο ΣΥΡΙΖΑ

Την ικανοποίησή του- αλλά και την προσωπική του δικαίωση- για τη μονιμοποίηση του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου που διαθέτουν δομές φιλοξενίας μεταναστών, εξέφρασε από τη Βουλή, ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Νότης Μηταράκης.

Μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής κατά την υποστήριξη της σχετικής τροπολογίας, ο υπουργός σημείωσε πως ο νησιωτικός ΦΠΑ ήταν κατάκτηση δεκαετιών την οποία τόσο η ΝΔ όσο και το ΚΙΝΑΛ προστάτεψαν στα δύσκολα μνημονιακά χρόνια. «Και μετά ήρθε ο ΣΥΡΙΖΑ….και αρχές καλοκαιριού του 2015, πριν το «ηρωικό» δημοψήφισμα.

Όταν κατέθεσε την δική του, «ήπια» πρόταση προς τους Θεσμούς, στις αρχικές παραχωρήσεις που δέχθηκε, συμπεριέλαβε και το νησιωτικό ΦΠΑ», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Προσέρχομαι, σήμερα, στο Βήμα της Ολομέλειας όχι μόνο ως Υπουργός Μετανάστευσης, αλλά πρωτίστως ως νησιώτης. Ως ένας, δηλαδή, από τους κατοίκους της ακριτικής Ελλάδας. που μέσα στην περίοδο 2015-2019 άκουσε μεγάλα λόγια, αλλά βίωσε την εγκατάλειψη και την υπονόμευση της προσφοράς του στη χώρα. Στο μάτι της μεταναστευτικής κρίσης».

Ο κ. Μηταράκης υπενθύμισε πως το καλοκαίρι του 2015 υποσχέθηκε δημόσια να στηρίξει τον νησιωτικό ΦΠΑ και σημείωσε με νόημα: «Σήμερα νιώθω ότι εκπληρώνω αυτή την υποχρέωση».

Αναφερόμενος στο σύνολο των μεταναστευτικών ροών, ο υπουργός υπογράμμισε πως το τελευταίο δωδεκάμηνο έχουν μειωθεί σε 2,5 χιλ από τις 63χιλιάδες που ήταν ένα χρόνο νωρίτερα.

«Σε όλη την Ελλάδα διέμεναν 92 χιλιάδες αιτούντες άσυλο, ενώ πλέον διαμένουν 49 χιλιάδες», είπε χαρακτηριστικά και κατέληξε: επαναφέρουμε στα νησιά μας αυτό που τους στέρησε ο ΣΥΡΙΖΑ! Την κανονικότητα».

Ακολουθήστε το iefimerida.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο iefimerida.gr

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Start typing and press Enter to search