Μηταράκης: Συκοφαντικός ο τίτλος στο δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών»

«Συκοφαντικό» χαρακτηρίζει ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, τον τίτλο δημοσιεύματος της «Εφημερίδας των Συντακτών» για έγγραφο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους (ΝΣΚ), διευκρινίζοντας ότι οι νομικές απόψεις του ΝΣΚ δεν επηρεάζονται από την πολιτική ηγεσία και κάνοντας λόγο για «στρατευμένη λασπολογία και συστηματική προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων».

Υπό τον τίτλο «Το υπουργείο Μετανάστευσης θα υπονομεύει τη Δικαιοσύνη;», το δημοσίευμα κάνει λόγο για εγκύκλιο της Νομικής Συμβούλου του Κράτους που ενημερώνει τις υπηρεσίες του υπουργείου Μετανάστευσης ότι αποτελεί πειθαρχικό παράπτωμα και ποινικό αδίκημα η ένορκη κατάθεση των υπαλλήλων του σε δίκη κατά του Δημοσίου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην απάντησή του ο υπουργός Μετανάστευσης, Νότης Μηταράκης, επισημαίνει ότι «είναι γνωστό ότι το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους είναι ανώτατη αρχή του Κράτους, με αποστολή τη νομική υπεράσπιση των συμφερόντων του ελληνικού Δημοσίου και γενικότερα τη νομική υποστήριξή τους. Οι νομικές απόψεις του δεν επηρεάζονται από την πολιτική ηγεσία του εκάστοτε υπουργείου, η οποία και δεν εμπλέκεται στη λειτουργία του».

«Σχολιάζουν υποθέσεις χωρίς να έχουν διερευνήσει τις ισχύουσες διατάξεις»

Ο υπουργός εκφράζει την απορία του για «την ελαφρότητα των στελεχών της αξιωματικής και ελάσσονος αντιπολίτευσης, στελεχών με κυβερνητική εμπειρία, να σχολιάζουν υποθέσεις χωρίς να έχουν διερευνήσει τις ισχύουσες διατάξεις του Υπαλληλικού Κώδικα (ν. 3528/ 2007) σχετικά με το καθήκον εχεμύθειας των δημοσίων υπαλλήλων».

Επίσης, παρατηρεί ότι «από τη στιγμή που μού επιδόθηκε το έγγραφο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, έχω ζητήσει σχετική ενημέρωση. Σε κάθε περίπτωση, σεβόμαστε τις απόψεις του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους», ενώ καταλήγει λέγοντας: «Αυτό που δεν θα γίνει ανεκτό είναι η στρατευμένη λασπολογία και η συστηματική προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων».

Ακολουθήστε το iefimerida.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο iefimerida.gr

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Start typing and press Enter to search