Μητσοτάκης για αρνητικό επιτόκιο: Είναι σαν να μας πληρώνουν για να μας δανείζουν

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας σήμερα (9/10) στην κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, αναφέρθηκε στην πορεία της οικονομίας της χώρας.

Το γεγονός πως η Ελλάδα δανείστηκε για πρώτη φορά με αρνητικό επιτόκιο, έφερε το ακόλουθο σχόλιο από τον πρωθυπουργό:  «Η χώρα δανείστηκε πρόσφατα με επιτόκιο μόλις 1,5% όταν τον Μάρτιο η προηγούμενη κυβέρνηση δανείστηκε με 3,9%. Και μάλιστα, τώρα, το διεθνές ενδιαφέρον ήταν από ποιοτικούς, θεσμικούς επενδυτές οκταπλάσιο του προσφερόμενου ποσού. Πριν λίγα λεπτά πληροφορήθηκα ότι η Ελληνική Δημοκρατία για πρώτη φορά στην ιστορία της εξέδωσε έντοκα γραμμάτια με αρνητικό επιτόκιο. Για να το πω λαϊκά μας πληρώνουν για να μας δανείζουν».

Στη συνέχεια ο πρόεδρος της ΝΔ, πρόσθεσε: «Στον τομέα της Οικονομίας η χώρα βρίσκεται ήδη στις αγορές με επιτόκια χαμηλότερα από ποτέ. Είμαστε έτοιμοι να αποπληρώσουμε το πανάκριβο δάνειό μας στο ΔΝΤ».

Ολόκληρη η ομιλία του προέδρου της ΝΔ…

 

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Διαβάστε περισσότερα>>

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More