Μητσοτάκης: Ναι σε εμβολιασμό από 12 ετών -Οι ανεμβολίαστοι κινδυνεύουν όχι μόνο να κολλήσουν, αλλά να αρρωστήσουν σοβαρά

Την προτροπή να εμβολιαστούν όσο το δυνατόν περισσότεροι απηύθυνε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και από την Πελοπόννησο, κρούοντας εκ νέου τον κώδωνα του κινδύνου για τη μετάλλαξη Δέλτα αλλά και προαναγγέλλοντας εμβολιασμό για παιδιά από 12 ετών.

Σε δηλώσεις του με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα, κατά την περιοδεία του στην περιοχή, ο πρωθυπουργός δήλωσε ικανοποιημένος από την αύξηση στον ρυθμό των ραντεβού που κλείνονται για εμβολιασμό, «και από τα νέα παιδιά, τους νέους συμπολίτες μας, αλλά και από ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας που ενδεχομένως να είχαν διστάσει μέχρι στιγμής να εμβολιαστούν».

Σημειώνεται ότι από αύριο ανοίγει η πλατφόρμα εμβολιασμού κατ’ οίκον.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε ανήσυχος για την πορεία της μετάλλαξης Δέλτα, με τον ΕΟΔΥ να ανακοινώνει σήμερα 466 κρούσματα της ινδικής παραλλαγής στη χώρα μας. Κατά τον κ. Μητσοτάκη «είναι ξεκάθαρο -έβλεπα και τα στοιχεία σήμερα με τη μετάλλαξη Δέλτα, η οποία πια, όπως είχαμε προβλέψει, είναι ήδη κυρίαρχη στη χώρα μας- ότι όλοι Έλληνες είτε θα εμβολιαστούν είτε θα αρρωστήσουν», για να προσθέσει: «Επομένως, θα προέτρεπα πραγματικά, με όσο μεγαλύτερη δύναμη μπορώ, όσο δυνατόν περισσότερους συμπολίτες μας να εμβολιαστούν. Οι ανεμβολίαστοι κινδυνεύουν αυτή τη στιγμή, όχι μόνο από το να κολλήσουν αλλά από το να αρρωστήσουν σοβαρά».

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι «το εμβόλιο είναι ένα θαύμα της επιστήμης, έχει αποδείξει την αποτελεσματικότητά του και την ασφάλειά του και θα ζητήσω και πάλι και σε τοπικό επίπεδο να κάνουμε αυτήν την επιπρόσθετη προσπάθεια πειθούς. Έχουμε όλα τα επιστημονικά δεδομένα πια στη διάθεσή μας, αρκεί να δείτε τα στοιχεία των τελευταίων μηνών: το 99% των συμπολιτών μας μεταξύ 60 και 80 ετών που αρρώστησαν σοβαρά ήταν ανεμβολίαστοι. Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να πούμε τίποτα παραπάνω για το πόσο επικίνδυνο είναι, ειδικά τώρα που έχουμε τη διασπορά της μετάλλαξης Δέλτα, να παραμένει κάποιος ανεμβολίαστος».

Τέλος, ο πρωθυπουργός ενθάρρυνε και τα νεότερα παιδιά, τους εφήβους, σε συνεννόηση πάντα με τους γονείς τους, να κάνουν κι αυτοί το βήμα του εμβολιασμού, ώστε να ανοίξουν τα σχολεία με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Και φυσικά, εφόσον η Επιτροπή το εισηγηθεί, θα εγκρίνουμε κι εμείς το να κατέβει το όριο του εμβολιασμού μέχρι τα 12, όπως γίνεται αυτή τη στιγμή στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες», υπογράμμισε.

Μητσοτάκης: Μοντέλο Πελοποννήσου για όλη την Ελλάδα

Στις δηλώσεις του από την Αρκαδία, ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε ότι αναπτύσσεται μία πολύ μεγάλη δυναμική σε όλη την Πελοπόννησο, αλλά και ειδικά στην περιοχή της δυτικής Μεσσηνίας.

«Οι επενδύσεις οι μεγάλες, οι οποίες γίνονται σε αυτή την περιοχή, αποδεικνύουν ότι μπορούμε να δημιουργήσουμε πολλές και καλές θέσεις εργασίας, με απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον, με διασύνδεση του τριτογενούς τομέα, του τουρισμού μας, με τον πρωτογενή τομέα και τα αγροτικά μας προϊόντα. Είναι το μοντέλο στο οποίο θέλουμε να οδηγήσουμε ολόκληρη τη χώρα. Και το κράτος θα κάνει αυτό που του αναλογεί ως προς την ολοκλήρωση των κρίσιμων υποδομών εθνικού μεγέθους. Τα υπόλοιπα θα τα αναλάβει η Περιφέρεια», σημείωσε.

«Η χώρα μας, καθώς η πανδημία φτάνει στο τέλος της, γυρίζει πια σελίδα. Η ανάπτυξη, με πολλές και καλές θέσεις εργασίας, θα είναι το μεγάλο ζητούμενο των επόμενων ετών. Η χώρα έχει καταφέρει να εξασφαλίσει σημαντικά χρηματοδοτικά εργαλεία σε πολλαπλά επίπεδα, το Ταμείο Ανάκαμψης, το νέο ΕΣΠΑ» υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης, τονίζοντας πως «ήμασταν η πρώτη χώρα η οποία κατέθεσε την πρόταση για τους νέους πόρους, πολλούς εκ των οποίων θα τους διαχειριστούν και οι Περιφέρειες».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε μια σειρά από σημαντικά έργα υποδομής, καινοτόμες μονάδες του πρωτογενούς τομέα, όπως επίσης και τη μονάδα διαχείρισης των απορριμμάτων έξω από την Τρίπολη.

«Όπως γνωρίζετε, ένα πολύπαθο έργο, το οποίο καταφέραμε, σε συνεννόηση με τον περιφερειάρχη, να το ξεμπλοκάρουμε. Ήδη δρομολογείται και μέχρι τα τέλη του έτους θα μπορέσει να υποδεχθεί τα πρώτα απορρίμματα, ώστε να περάσει επιτέλους και η Πελοπόννησος στην εποχή της σύγχρονης διαχείρισης των απορριμμάτων. Να κλείσει η πληγή αυτή για το περιβάλλον αλλά και για την εικόνα των ανεξέλεγκτων χωματερών και να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τα απορρίμματα μέσα από τη σύγχρονη αντίληψη, που και οι επιταγές της Ευρώπης μας ζητούν να υιοθετήσουμε», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Τέλος, είπε ότι αποτελεί βασική προτεραιότητα το ζήτημα του δρόμου Καλαμάτα-Ριζόμυλος-Πύλος-Μεθώνη και εκτίμησε ότι ο διάλογος θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους και το έργο θα προχωρήσει, ενώ σημείωσε ότι «είμαστε και στα τελευταία στάδια της σχετικής μελέτης για την καλύτερη αξιοποίηση του αεροδρομίου της Καλαμάτας, ώστε να περάσει σε μία νέα εποχή».

Ακολουθήστε το iefimerida.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο iefimerida.gr

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Start typing and press Enter to search