Μητσοτάκης «Όχι» σε υποχρεωτικό εμβολιασμό εκπαιδευτικών

Στην ανακοίνωση ότι δεν θα υπάρξει υποχρεωτικότητα εμβολιασμού για τους εκπαιδευτικούς προχώρησε από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός, προειδοποιώντας, ωστόσο, τους ανεμβολίαστους ότι θα «υποστούν μια πρόσθετη ταλαιπωρία».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την τοποθέτησή του για το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, θέλησε να δείξει ότι πήρε πάνω του την απόφαση και σημείωσε πως «αποφάσισα ότι αυτή (σσ ο υποχρεωτικός εμβολιασμός) η λύση δεν θα ήταν η ενδεδειγμένη».

Τόνισε ότι ένα ποσοστό άνω του 70% των εκπαιδευτικών είναι εμβολιασμένοι, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να πειστούν και οι υπόλοιποι να λάβουν το εμβόλιο.

Ο πρωθυπουργός, όμως, προειδοποίησε ότι οι ανεμβολίαστοι θα είναι υπόχρεοι να κάνουν συχνά εργαστηριακά τεστ προκειμένου να προσέλθουν στην εργασία τους.

Τόνισε, μάλιστα, τον όρο «εργαστηριακά» θέλοντας να το διαχωρίσει από τα self test, κάτι που δημιουργεί υπόνοιες ότι οι εκπαιδευτικοί μπορεί να πληρώνουν από την τσέπη τους τις εξετάσεις αυτές.

Σύμφωνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη θα είναι δύσκολο να υπάρξουν αναπληρώσεις εκπαιδευτικών εάν εκείνοι αρρωστήσουν μαζικά, ενώ επισήμανε ότι οι ανεμβολίαστοι έχουν ευθύνη απέναντι στις οικογένειές τους και απέναντι στα παιδιά.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Start typing and press Enter to search