Μπαρνιέ: Πολύ δύσκολη αλλά δυνατή η συμφωνία για το Brexit

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Ήρεμη, σε επαγρύπνηση, με σεβασμό και εποικοδομητική θα παραμείνει η ΕΕ, καθώς συνεχίζονται οι συνομιλίες σε τεχνικό επίπεδο για το Brexit, όπως δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής διαπραγματευτής της ΕΕ Μισέλ Μπαρνιέ. 

Ερωτηθείς από δημοσιογράφο εάν είναι δυνατή η συμφωνία, δήλωσε: «Νομίζω ότι η συμφωνία είναι δυνατή. Πολύ δύσκολη, αλλά δυνατή».

Από την πλευρά του ο αρμόδιος επίτροπος της ΕΕ για τον προϋπολογισμό Γκίντερ Έτινγκερ, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, δήλωσε ότι το backstop στην Ιρλανδία δεν μπορεί να υπόκειται σε χρονικούς περιορισμούς ούτε να κινδυνεύει από το βέτο τρίτου, όπως θα χαρακτηρίζεται η Βόρεια Ιρλανδία από τη σκοπιά της ΕΕ ύστερα από το Brexit.

Η Κομισιόν συμφώνησε σήμερα με την αξιολόγηση του Μπαρνιέ ότι η τελευταία προσφορά της Βρετανίας «δεν αποτελεί ικανοποιητική λύση», δήλωσε ο Έτινγκερ, ύστερα από την ενημέρωση που είχε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή από τον επικεφαλής διαπραγματευτή για το Brexit.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Διαβάστε περισσότερα>>

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More