Ν. Δένδιας: Το ΝΑΤΟ να προστατεύσει τις θεμελιώδεις αξίες στις οποίες βασίζεται

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας συμμετείχε στην τηλεδιάσκεψη των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ, με αποκλειστικό θέμα συζήτησης την προετοιμασία της Συνόδου Κορυφής του Οργανισμού στις 14 Ιουνίου, στην οποία θα παραβρεθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Κατά την παρέμβασή του, ο υπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε στην ανάγκη η Συμμαχία να προστατεύσει τις θεμελιώδεις αξίες πάνω στις οποίες βασίζεται, ιδιαίτερα υπό το φως των προκλήσεων που αντιμετωπίζει, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην πρόσφατη πράξη κρατικής αεροπειρατείας, στην οποία προέβη η Λευκορωσία.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως ο Νίκος Δένδιας τόνισε ότι το ΝΑΤΟ θα πρέπει να αντιμετωπίσει νέες προκλήσεις, τόσο γεωγραφικές όσο και τομεακές, όπως η κλιματική αλλαγή και η χρήση νέων τεχνολογιών από ανατρεπτικά στοιχεία.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διττή
προσέγγιση απέναντι στη Ρωσία ζήτησε
ο Νίκος Δένδιας

Επιπλέον, ο υπουργός επισήμανε την ανάγκη διατήρησης διττής προσέγγισης όσον αφορά τη Ρωσία και την ενίσχυση των εταιρικών σχέσεων με άλλους διεθνείς παίκτες, αρχής γενομένης από την Ινδία, ενώ υπογράμμισε τη σημασία διατήρησης της ειρήνης και της σταθερότητας στο Αφγανιστάν, ακόμα και μετά τον τερματισμό της ΝΑΤΟϊκής αποστολής στη χώρα.

Τέλος,
ο Νίκος Δένδιας αναφέρθηκε
στην ανάγκη ενίσχυσης της στρατηγικής
εταιρικής σχέσης του ΝΑΤΟ με την Ευρωπαϊκή
Ένωση, δίχως αποκλεισμούς και με πλήρη
σεβασμό στην αυτονομία κάθε Οργανισμού.

Ακολουθήστε το iefimerida.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο iefimerida.gr

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Start typing and press Enter to search