ΓΓ Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών: Νέες υπηρεσίες στο gov.gr -«Υπάρχει έντονος ανταγωνισμός, να είμαστε ευέλικτοι»

Ο Λεωνίδας Χριστόπουλος, Γενικός Γραμματέας Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών, μίλησε για τις νέες υπηρεσίες που αναμένεται να ενταχθούν στο gov.gr.

Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα, ο κ. Χριστόπουλος φανέρωσε ότι πρόκειται για διαδικασίες του υπουργείου Μεταφορών, όπως η ανανέωση διπλωμάτων, μεταβιβάσεις, αλλά και η έναρξη ατομικής επιχείρησης, και το συναινετικό διαζύγιο. Στόχος είναι, σύμφωνα με ό,τι επισημαίνει ο κ. Χριστόπουλος, να εμπλουτιστεί το gov.gr σαν το μοναδικό σημείο ψηφιακής επαφής του πολίτη με το κράτος και αντίστοιχα το ΚΕΠ, ως το μοναδικό σημείο φυσικής επαφής με το κράτος.

«Από εκεί και πέρα», προσθέτει, «ένας μεγάλος στόχος είναι η απορρόφηση όλων των πόρων που έρχονται από το ταμείο Ανάκαμψης και από το νέο ΕΣΠΑ, πολύ μεγάλα ποσά, με τα οποία μπορεί να αλλάξει πρόσωπο η χώρα» και θα αποτελέσει μια μεγάλη πρόκληση, δηλαδή το να μην χάνονται οι προθεσμίες, να βγαίνουν τα έργα στον αέρα και να μπορούν να υλοποιηθούν.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σκοπός η ισορροπία μεταξύ της προστασίας των προσωπικών δεδομένων και της καινοτομίας

Επίσης, όλες οι νέες τεχνολογίες επίσης, όπως η τεχνητή νοημοσύνη, που έχουν μπει στην ζωή μας και μετασχηματίζουν τα πάντα, κοινωνία, οικονομία, ανθρώπινες σχέσεις, θα πρέπει να ενσωματωθούν στο κράτος, εξηγεί ο κ. Χριστόπουλος και θα πρέπει να υποστηριχθεί η ανάπτυξη τους στην αγορά και την οικονομία.

«Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να έχουμε ένα στιβαρό νομοθετικό πλαίσιο που θα βρει την κατάλληλη ισορροπία μεταξύ της προστασίας των προσωπικών δεδομένων αλλά από την άλλη θα υποστηρίξει την καινοτομία των επιχειρήσεων για να κάνουν όλες αυτές τις νέες εφαρμογές», σημειώνει. Επιπλέον, η αλλαγή της ταυτότητας με τον νέο προσωπικό αριθμό είναι ένα μεγάλο έργο με νέες δυνατότητες στους πολίτες, ενώ ένα ακόμα πάρα πολύ σημαντικό εργαλείο του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης είναι το Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας (ΕΚΟΜΕ), όπως σημειώνει ο Λεωνίδας Χριστόπουλος.

«Πρέπει να είμαστε πάρα πολύ ευέλικτοι»

«Υπάρχει έντονος ανταγωνισμός, άρα πρέπει να είμαστε πάρα πολύ ευέλικτοι. Αυξήσαμε τα κίνητρα, χαμηλώσαμε τα όρια υπαγωγής, βάλαμε και τις ταινίες μικρού μήκους που δεν υπήρχαν και απλουστεύσαμε τις διαδικασίες. Έχουμε ήδη 121 επενδυτικά σχέδια που έχουν υπαχθεί, με τον μεγαλύτερο όγκο να έχει προστεθεί από όταν απλουστεύτηκαν οι διαδικασίες, τα 35 από αυτά είναι διεθνείς παραγωγές αλλά στηρίζουμε και την εγχώρια οπτικοακουστική παραγωγή».

«Ήδη έχουμε στα σκαριά, να υπάρξει μια νομοθετική παρέμβαση μέσα στο καλοκαίρι, ώστε να απλουστευτούν ακόμα περισσότερο οι διαδικασίες και να αντέξει ο ΕΚΟΜΕ τον όγκο των παραγωγών που φαίνεται πως έρχονται». Τέλος, σε επίπεδο τουρισμού, και στην οικονομία μας θα συνεισφέρουν οι παραγωγές, καθώς πρόκειται για μια βιομηχανία πολύ σημαντική αξίας πολλών δισεκατομμυρίων «και η Ελλάδα δεν μπορεί να μείνει έξω από αυτή την αγορά», καταλήγει ο Γενικός Γραμματέας Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ακολουθήστε το iefimerida.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο iefimerida.gr

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Start typing and press Enter to search