Νοτοπούλου: Τουρισμός για λίγους το «Τουρισμός για όλους»

Τουρισμός για λίγους ειναι το «Τουρισμός για όλους» συμφωνα με δήλωση της τομεάρχη Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνας Νοτοπούλου

Εν μέσω της παρατεινόμενης αβεβαιότητας από τις εξελίξεις στην πανδημία, η Κυβέρνηση αντί να λαμβάνει γενναία και άμεσα μέτρα στήριξης του Τουρισμού, επιμένει στην τακτική των καθυστερήσεων και της ελαχιστοποίησης των ενισχύσεων, αναφερει η Κατερίνα Νοτοπουλου, και συνεχίζει.

«Μετά το περσινό φιάσκο, η Κυβέρνηση πανηγυρίζει και πάλι για ένα καθυστερημένο και ανεπαρκές πρόγραμμα εσωτερικού τουρισμού. Έπρεπε να φτάσουμε αρχές Ιουλίου για να ξεκινήσουν οι αιτήσεις για το «Τουρισμός για όλους». Ένα πρόγραμμα σχεδιασμένο έξω από τις πραγματικές ανάγκες της τουριστικής οικονομίας. Τα 100εκ€ και οι 100.000 δικαιούχοι, ακόμα και αν συνυπολογιστούν τα προγράμματα του κοινωνικού τουρισμού, είναι σταγόνα στον ωκεανό.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν αντιλαμβάνεται ότι στις ιδιαίτερες συνθήκες της αβεβαιότητας και των περιορισμένων κρατήσεων, ο εσωτερικός τουρισμός συμβάλει στη μερική αντιστάθμιση του ελλείμματος αφίξεων τουριστών από το εξωτερικό και στη διατήρηση στοιχειώδους ρευστότητας στην αγορά και των θέσεων εργασίας. Διασφαλίζοντας μάλιστα το δικαίωμα σε διακοπές για μεγάλο αριθμό συμπολιτών μας που είδαν το εισόδημα τους να μειώνεται δραματικά από τις πολιτικές της ΝΔ.

Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ απαντά ακριβώς σε αυτές τις ανάγκες. Ένα πρόγραμμα εσωτερικού τουρισμού άνω των 700 εκατομμυρίων ευρώ, συμπεριλαμβανομένου και του μεταφορικού ισοδύναμου, με στόχο 3 εκ. συμπολίτες μας να μετακινηθούν δωρεάν και να έχουν πενθήμερη διαμονή. Πρόταση που εναρμονίζεται και με το αίτημα των παραγωγικών φορέων, όπως διατυπώθηκε από τον πρόεδρο του ΕΒΕΑ κ. Μίχαλο.

Ο ελληνικός Τουρισμός χρειάζεται πολυεπίπεδη στήριξη, ταχύτητα στη λήψη των μέτρων και ουσιαστική χρηματοδότηση. Όσο η Κυβέρνηση καθυστερεί και εθελοτυφλεί απέναντι στις πραγματικές ανάγκες, τόσο επιτείνει την αγωνία, βάζοντας εμπόδια στην ανάκαμψη του τουρισμού και της ελληνικής οικονομίας»

Ακολουθήστε το iefimerida.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο iefimerida.gr

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Start typing and press Enter to search