Ο νέος νόμος για τα εργασιακά στο επίκεντρο της συνεδρίασης του ΕΒΕΘ -Με τη συμμετοχή του Χατζηδάκη

Μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου πρόκειται να έχουν εκδοθεί οι υπουργικές αποφάσεις που σχετίζονται με το νέο νόμο για τα εργασιακά, ενώ προχωρά η προεργασία για την ψηφιακή κάρτα εργασίας και τη νέα Ανεξάρτητη Αρχή Επιθεώρησης Εργασίας, επισήμανε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης, στη διαδικτυακή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ).

Διαδικτυακή «συνάντηση» Χατζηδάκη-ΕΒΕΘ

Όπως αναφέρει σε σημερινή του ανακοίνωση το ΕΒΕΘ, ο Κωστής Χατζηδάκης κατά την τοποθέτησή του επισήμανε ότι γνώμονας της μεταρρύθμισης του εργατικού δικαίου ήταν και το τι ισχύει στις προηγμένες ευρωπαϊκές χώρες, ενώ για την τηλεργασία σημείωσε ότι η Υπουργική Απόφαση, που θα εξειδικεύει ορισμένα ζητήματα που έθεσε ο καινούργιος νόμος, αναμένεται να εκδοθεί μέχρι το τέλος Ιουλίου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Προανήγγειλε δε, ότι με επόμενη νομοθετική παρέμβαση θα αναδομηθεί ο ΟΑΕΔ, θα αναβαθμιστεί ουσιαστικά η κατάρτιση και θα εισαχθεί η διάσταση της πιστοποίησης. Στη διαδικτυακή συνεδρίαση συμμετείχε και η γενική γραμματέας του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Άννα Στρατινάκη.

Ακολουθήστε το iefimerida.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο iefimerida.gr

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Start typing and press Enter to search