Ο Τσίπρας εγκαλεί την κυβέρνηση: «Αποτύχατε να πείσετε τους πολίτες να εμβολιαστούν»

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στο μέτωπο της πανδημίας, κάνοντας ειδική αναφορά στη Μύκονο, αλλά και τις αλλαγές που προωθεί στην δημόσια εκπαίδευση, εξαπέλυσε από τη Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας.

Μιλώντας στην Ολομέλεια κατά τη συζήτηση νομοσχεδίου του υπουργείου Περιβάλλοντος, ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για καταστροφική διαχείριση της πανδημίας και της υγειονομικής κρίσης στο σύνολό της. «Πάλι βρισκόμαστε μπροστά στις ίδιες ανεπάρκειες και εμμονές, αδυναμίες και ερασιτεχνισμούς! Πάλι επιλογή να ανοίξουν όλα ρίχνοντας τα στάνταρτς την υγειονομικής ασφάλειας», είπε και πρόσθεσε: «Οι ευθύνες σας είναι εγκληματικές, γιατί πάλι βάλατε την επικοινωνία πάνω από τη ουσία».

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε και στο παράδειγμα της Μυκόνου, λέγοντας πως παρότι ο πληθυσμός έχει εμβολιαστεί σε ποσοστό 95% και οι τουρίστες περνάνε από ελέγχους, η κυβέρνηση κατάφερε να τινάξει στον αέρα τη δημόσια υγεία και να διασύρει τον «εμβληματικό προορισμό της χώρας στην καρδιά της τουριστικής σεζόν.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Πώς κατέληξαν σε φιάσκο οι πανηγυρισμοί σας σε βάρος της δημόσιας υγείας και πολιτών; Κάνατε πάλι τα ίδια λάθη! Αντί για θωράκιση και τέστινγκ, πανηγυρίζατε! Αρχίσατε εμβολιασμό νησιωτών με καθυστέρηση και αποτύχατε να πείσετε τους πολίτες να εμβολιαστούν με παλινωδίες που κάνατε με το Astra Zeneca και χαρτζιλίκια στους νέους! Πετάξατε την μπάλα αλλού! Και το κράτος ανύπαρκτο», είπε.

«Η μόνιμη απάντησή σας είναι ο διχασμός! Μιλάτε διαρκώς για επιστροφή στη κανονικότητα μόνο για τους εμβολιασμένους! Με την άλλη μισή Ελλάδα όμως τι θα κάνετε, θα την εξαφανίσετε; Πώς πιστεύετε ότι οι εμβολιασμένοι θα είναι ασφαλείς όταν οι άλλοι δεν θα είναι;», αναρωτήθηκε και πρόσθεσε πως οι απειλές και οι ποινές δεν θα φέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα.

«Η συζήτηση για υποχρεωτικό εμβολιασμό αποτελεί αδυναμία σας να πείσετε πολίτες. Σταματήσετε τη διχαστική συζήτηση για υποχρεωτικό εμβολιασμό! Αφήστε τον διχασμό και τους διαχωρισμούς, γιατί πέρα από κοινωνικά είναι και υγειονομικά επικίνδυνο! Μη δίνετε την εντύπωση πως ο εμβολιασμένος δεν διατρέχει κίνδυνο, είναι λάθος, δείτε τα στοιχεία που έδωσε το υπουργείο Υγείας της Βρετανίας. Μεγάλο ποσοστό αυτών που νοσούν Βρετανία είναι εμβολιασμένοι! Μη δίνετε σήμα απόλυτης χαλάρωσης όσο ο ιός είναι ανάμεσά μας», σημείωσε.

Ο κ. Τσίπρας έκανε εκτενή αναφορά και στα ζητήματα της Παιδείας, κατηγορώντας την αρμόδια υπουργό, Νίκη Κεραμέως, πως έβαλε βόμβα για την εξυπηρέτηση συμφερόντων. «Σας λέγαμε ότι αφήνετε εκτός πανεπιστημίων πάνω από 20.000 μαθητές που θα μπορούσαν να είχαν εισαχθεί, και οι οικογένειές τους προσπαθούν να αντεπεξέλθουν!», ανέφερε στη συνέχεια.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Αποκλείετε παιδιά από ανώτατη εκπαίδευση σε μια χρονιά που ήταν η πιο δύσκολη για οποιονδήποτε έχει δώσει εξετάσεις! Για πρώτη φορά αλλάζατε τον τρόπο εισαγωγής τόσο πρόχειρα και γρήγορα, λες και θέλατε να εκδικηθείτε κάποιον ή να εξυπηρετήσετε συμφέροντα! Από 77.000 που είχατε εξαγγείλει φαίνεται ότι θα είναι 50.000! η μεγαλύτερη μείωση αριθμού εισακτέων από την ίδρυση πανεπιστημίου Αθηνών το 1837!», είπε και πρόσθεσε: «Πολλοί μαθητές άριστοι μένουν εκτός! Γιατί η διαφορετική ελάχιστη βάση εισαγωγής και συντελεστές βαρύτητας θα αποκλείσουν πολλούς μαθητές απ’ όσους έχουν βαθμούς κάτω από ελάχιστες βάσεις».

Απάντηση ΝΔ για τους εμβολιασμούς με… παράδειγμα Πολάκη

«O κ. Τσίπρας που γνωρίζει καλά πώς να πείσει αυτούς που αρνούνται να εμβολιαστούν, ας δείξει τις ικανότητές του, ξεκινώντας από τον αν. Υπουργό Υγείας της κυβέρνησής του κ. Πολάκη», ήταν το σχόλιο της Νέας Δημοκρατίας στην τοποθέτηση του επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ακολουθήστε το iefimerida.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο iefimerida.gr

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Start typing and press Enter to search