Οι δέκα βουλευτές που δεν έχουν εμβολιαστεί

Όπως μάθαμε την προηγούμενη εβδομάδα, από το ρεπορτάζ της Βουλής, υπάρχουν ακόμη σήμερα δέκα βουλευτές που δεν έχουν εμβολιαστεί.

Τα ονόματα δεν είναι γνωστά, ούτε η κομματική τους προέλευση. Περίεργη εχεμύθεια εκ μέρους του προέδρου της Βουλής, την ώρα που η Πολιτεία υποχρεώνει ολόκληρο το υγειονομικό προσωπικό της χώρας να εμβολιαστεί και τιμωρεί τους αρνητές με στέρηση μισθού!

Πράγματι, όπως ανακοίνωσαν ο πρωθυπουργός και οι αρμόδιοι υπουργοί, οι γιατροί, νοσοκόμοι και διοικητικοί υπάλληλοι στις δομές υγείας δεν θα μπορούν να εργαστούν και δεν θα πληρώνονται για όσο καιρό αρνούνται να κάνουν το εμβόλιο. Προσωπικά, θεωρώ το μέτρο σωτήριο. Το τέταρτο κύμα της πανδημίας έρχεται με φόρα καταπάνω μας και η επιθετική μετάλλαξη Δέλτα εξαπλώνεται, με τους επιστήμονες να χτυπάνε καμπανάκι για την πορεία των κρουσμάτων. Ήταν θετικό εκ μέρους του Κυριάκου Μητσοτάκη, μετά την Ιταλία και τη Γαλλία, να καταστήσει υποχρεωτικό τον εμβολιασμό σε όσους κρατούν την υγεία μας στα χέρια τους. Σεβαστές όλες οι απόψεις, αλλά για προσωπική χρήση ή για καμιά βραδιά στην ταβέρνα, με φίλους. Δεν μπορεί ο αρνητής υγειονομικός να παίζει με τη ζωή του ασθενούς που έχει την ατυχία να πέσει στα χέρια του.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τι θα γίνει, λοιπόν, με τους βουλευτές που επιμένουν να θεωρούν τον εαυτό τους υπέρτερο του δημοσίου συμφέροντος; Θα τους αφαιρέσει ο κ. Τασούλας τον μισθό τους; Θα αποκαλύψει τα ονόματά τους;

Πάντως, στο μέτρημα βρίσκω πάνω από δέκα αρνητές βουλευτές. Στη λίστα βρίσκεται σίγουρα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης, ο οποίος δηλώνει, δημόσια, περήφανος αρνητής και προπαγανδίζει κάτι περίεργες ιστορίες με φάρμακα. Πολάκης, über alles, ήταν φυσικά στάχτη στα μάτια οι πρόσφατες παραινέσεις Τσίπρα, στον απείθαρχο Κρητικό. Ως γιατρός, ο κ. Πολάκης, κανονικά, θα πρέπει να υποχρεωθεί τώρα να εμβολιαστεί. Αλλά και ως βουλευτής, τι φταίνε όσοι τον συναντούν ή του σφίγγουν το χέρι να κολλήσουν Δέλτα;

Προσθέτω στη λίστα των αρνητών και τους δέκα βουλευτές του Κυριάκου Βελόπουλου, αν υποθέσουμε ότι όλοι ακολουθούν το παράδειγμα τού «δεν κάνω το εμβόλιο για να μη γίνω πειραματόζωο». Φτάνουμε αισίως τους έντεκα ανεμβολίαστους πατέρες του έθνους. Θα κριθούν, φυσικά, στις προσεχείς εκλογές και από τα τότε αποτελέσματα θα βγάλουμε κάποια συμπεράσματα και για τους ψηφοφόρους τους.

Οι δικές μου πληροφορίες λένε, ωστόσο, ότι υπάρχουν και τρεις βουλευτές της ΝΔ, οι οποίοι αρνούνται, ως σήμερα, να εμβολιαστούν. Οι δύο επικαλούνται την πίστη στην Ορθοδοξία, για τον τρίτο, σχετικά νεαρό βουλευτή επαρχίας, δεν γνωρίζω τον λόγο. Κανείς δεν έχει αναφέρει πρόβλημα υγείας, βάζουν μπροστά τις πεποιθήσεις τους.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το θεωρώ απαράδεκτο να καλύπτονται από την ανωνυμία και το εκτιμώ ως δειλία να μην υποστηρίζουν δημόσια τη στάση τους. Δεν γνωρίζω αν θα έχουν τη φιλοτιμία να αποφύγουν τους κλειστούς χώρους που προορίζονται αποκλειστικά για εμβολιασμένους. Δική τους είναι η κυβέρνηση που πάλεψε να εξασφαλίσει το νομικό οπλοστάσιο και την κοινωνική συναίνεση για να χτίσει τείχος ανοσίας, και είναι αδιανόητο να υψώνεται αντίδραση και ανυπακοή, απέναντι στον εμβολιασμό, από τα ίδια τα μέλη της κυβερνητικής πλειοψηφίας. Και εν τέλει, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ θα κορυφώσει το πολιτικό παιχνίδι και θα πετάει την μπάλα στην κερκίδα, δηλαδή στη συζήτηση περί διχασμού και άλλα φαιδρά, οι τρεις βουλευτές της ΝΔ τι θα λένε στα κανάλια;

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Start typing and press Enter to search