Πέτσας από Θεσσαλονίκη: Εμβολιαζόμαστε γιατί αυτό σημαίνει ότι ζούμε -Θα δίνονται φυλλάδια με στοχευμένες ερωτήσεις-απαντήσεις

«Εμβολιαζόμαστε γιατί αυτό σημαίνει ότι ζούμε», ήταν το μήνυμα που έστειλε σήμερα από τη Θεσσαλονίκη ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας.

«Θέλω όλους τους συμπολίτες μας να τους παρακαλέσω για μια ακόμα φορά να σπεύσουν να εμβολιαστούν για το καλό το δικό τους, των οικείων τους και για το κοινωνικό σύνολο», είπε ο κ. Πέτσας μετά το τέλος της συνάντησης με τον δήμαρχο Αμπελοκήπων – Μενεμένης Λάζαρο Κυριζόγλου.

Κατά τη διάρκεια αυτής συζητήθηκαν θέματα ουσίας και επικοινωνίας που αφορούν την εκστρατεία εμβολιασμού και τις δράσεις που θα τρέξουν προκειμένου να πειστούν όσοι είναι αρνητικοί, διστάζουν ή φοβούνται να εμβολιαστούν και το αναβάλουν.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μάλιστα, όπως ανέφερε ο κ. Πέτσας πλέον υπάρχει η δυνατότητα να κλείνει το ραντεβού του σχεδόν άμεσα οποίος επιθυμεί ενώ με κινητές μονάδες θα υπάρχει η δυνατότητα να εμβολιαστούν και οι άνθρωποι που αντιμετωπίζουν προβλήματα μετακίνησης.

«Κατ’ εντολή του πρωθυπουργού έχουμε συγκεκριμένο καθήκον να επιταχύνουμε το εμβολιαστικό πρόγραμμα, ένα ήδη επιτυχημένο πρόγραμμα να το κάνουμε καλύτερο προσπαθώντας να προσελκύσουμε συμπολίτες μας που είναι αναποφάσιστοι, αναβλητικοί, να εκμεταλλευτούν το χρονικό διάστημα έως το τέλος του καλοκαιριού για να εμβολιαστούν και να συνδράμουν και εκείνοι στο χτίσιμο της ανοσίας που είναι απαραίτητο για να πάμε στο φθινόπωρο με μεγαλύτερη ασφάλεια», είπε ο κ. Πέτσας.

Για τον δήμο Αμπελοκήπων – Μενεμένης ανέφερε ότι «έχει γίνει ένα καλό παράδειγμα πως μπορούν διάφορες πληθυσμιακές ομάδες, όπως είναι οι Ρομά ή οι συμπολίτες μας παλινοστούντες, να έχουν την καλύτερη δυνατή ενσωμάτωση όχι μόνο στα θέματα του εμβολιασμού αλλά και σε όλα τα κοινωνικά και οικονομικά θέματα».

Μιλώντας για τις επισκέψεις που πραγματοποιεί από χθες σε διάφορες απομακρυσμένες περιοχές με διαφορά γεωγραφικά θέματα τα οποία λειτουργούν αποθαρρυντικά για εμβολιασμό, τόνισε ότι «θέλουμε να στείλουμε το μήνυμα στην επικράτεια ότι παρά τα διαφορετικά χαρακτηριστικά που έχει κάθε περιοχή αυτό που μας ενδιαφέρει δεν είναι τα ποσοστά αλλά οι άνθρωποι αυτοί που θα σπεύσουν να εμβολιαστούν, οι ανεμβολίαστοι που έχουν επιφυλάξεις σήμερα να κάνουν άμεσα το εμβόλιο και να μην περιμένουν για αργότερα».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης, τόνισε ότι ο δήμος είναι υπέρ των εμβολίων «και το πιστεύουμε αυτό και το διακηρύσσουμε». «Εγώ που σας μιλάω εμβολιάστηκα και πέρασα κορωνοϊό τον οποίο αντιμετώπισα επιτυχώς. Καλούμε όλους τους πολίτες να ακολουθήσουν το πρόγραμμα των εμβολιασμών, τόνισε ο κ. Κυριζόγλου.

Στον Εύοσμο ο Στέλιος Πέτσας

Στη συνέχεια ο κ. Πέτσας βρέθηκε στο δημαρχείο Κορδελιού – Ευόσμου όπου επανέλαβε το μήνυμα για τους εμβολιασμούς και προέτρεψε τον κόσμο να αφήσει τις επιφυλάξεις και τις αναβολές και να προστρέξει προκειμένου να επιτευχθεί το ταχύτερο δυνατόν το τείχος ανοσίας.

Μιλώντας για τις δράσεις που θα πραγματοποιηθούν όπως έκανε γνωστό, σε συνεργασία με τους δήμους θα υπάρξουν φυλλάδια που θα δίνονται στον κόσμο τα οποία θα περιλαμβάνουν στοχευμένες ερωτήσεις – απαντήσεις για θέματα που προκαλούν ερωτηματικά ή κάποιο φόβο, και θα απαιτούνται επιστημονικά, δράσεις ενημέρωσης σε συγκεκριμένες περιοχές κ.α.

Για πολύ σημαντικό εμβολιαστικό πρόγραμμα προκειμένου να χτιστεί το τοίχος ανοησίας, έκανε λόγο ο δήμαρχος Κορδελιού – Ευόσμου, σημειώνοντας ότι «είναι σκοπός μας να ξεπεράσουμε τα οποία εμπόδια, τις οποίες προκαταλήψεις και επιφυλάξεις παράλογες που υπάρχουν απέναντι στον εμβολιασμό». «Υποσχόμαστε ότι στον τομέα του εμβολιασμού, που όλη η εμφύλιος δοκιμάζεται, θα είμαστε δίπλα και θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο», υπογράμμισε ο κ. Μανδαλιανός.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πληροφορίες: GRTimes

Ακολουθήστε το iefimerida.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο iefimerida.gr

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Start typing and press Enter to search